Fra Østensjø til Chat Noir

Østensjøartistene Hilde Skappel (f.v.) fra Søndre Skøyen, Liv-Ellen Haugland Kahrs fra Hellerud og Andreas Preus Efskin fra Østensjø. Foto: Teater Tolv

Østensjøartistene Hilde Skappel (f.v.) fra Søndre Skøyen, Liv-Ellen Haugland Kahrs fra Hellerud og Andreas Preus Efskin fra Østensjø. Foto: Teater Tolv

Tre unge østensjøartister står i kveld på scenen på Chat Noir, når Teater Tolv presenterer forestillingen "When Midnight Strikes".

Tolv nyutdannede musikalartister som gjør alt fra skuespill til regi, oversettelser og scenografi. Fra venstre: Lill Kristin Østlie, Hilde Skappel, Kristina Dyremyhr Tyvand, Jo-Terje Sagrusten Høyesveen, Gard Godøy Spange, Kristine Kjøge, Hannah Bergh-Johnsen, Lars Soligard, Liv-Ellen Haugland Kahrs, Andreas Preus Efskin, Lene Kokai Flage og Daniel Dystebakken. Foto: Teater Tolv

ØSTENSJØ/SENTRUM: Teater Tolv består av tolv nyutdannede musikalartister i begynnelsen av karrieren. Tidligere i år har blant annet ti av artistene medvirket i "Jesus Christ Superstar" på det Norske teatret, og nå har ensemblet selv stått for oversettelse, koreografi, kostymer og scenografi til musikkforestillingen "When Midnight Strikes".

Musikal om årtusenskiftet

Stykket handler om nyttårsaften 1999. World Trade Center er fortsatt et sentralt landemerke, hele verdens datasystemer truer med å bryte sammen.

Tolv fargerike personligheter samles i en Manhattan-leilighet for å feire inngangen til det nye milleniumet. Alle har de hemmeligheter fra fortiden og drømmer om framtiden. Spørsmålet er om det nye årtusenet er løsningen på alle problemer...

Nytt materiale

– Forestillingen hadde urpremiere i London i 2007 og fikk svørt gode kritikker. Musikken er av Charles Miller og manuset av Kevin Hammonds, forteller Hilde Skappel fra Teater Tolv.

– Vi er de første i Norden som har sikret oss rettighetene til forestillingen, og ønsker å introdusere nytt materiale innen musikkteatersjangeren. Teatre i Norge satser ofte på de største showmusikalene som er sikret kassasuksess, men vi ønsker å vise at det finnes kvalitetsmusikaler i mindre format som er verdt å vise fram, sier Skappel.

Innovative østensjøartister

Hilde Skappel er en av tre østensjøartister i Teater Tolv. Hun er selv oppvokst på Søndre Skøyen Gård, og gleder seg til premieren sammen med blant annet Andreas Preus Efskin fra Østensjø Terrasse og Liv-Ellen Haugland Kahrs fra Hellerud.

– Jeg og Andreas gikk på Østensjø barneskole og Liv-Ellen på Trasop barneskole, men alle gikk på Skøyenåsen ungdomsskole. Nå står vi sammen på scenen, mange år etter, forteller Hilde Skappel.

– Vi ønsker å inspirere teaterbransjen til å satse på mer ukjent materiale i fremtiden, i tillegg til å vise oss frem som musikalartister. Vi håper så mange som mulig kommer for å få med seg denne perlen av en forestilling!


"When Midnight Strikes" fremføres på Chat Noir i kveld, fredag 28. mai klokken 19.30, samt søndag 30. mai klokken 16.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag