Gå til sidens hovedinnhold

Fra Pakoras til Guacamole

På en bokmesse i Italia fant Victoria Dahr fra Smestad drømmeboken i form av en fargerik kokebok for barn. Eneste problem: Den var på italiensk.

Smestad: - Boken var jo så flott, det var mitt første inntrykk. Og oppskriftene, de var både spennende og litt alternative. Så da jeg kom hjem skrev jeg til forlaget, og de var umiddelbart positive til en norsk oversettelse, sier Dahr.
På Hurra Forlag, forlaget til Godteposen-seriens far ble kokeboken "Barnas store kokebok - med verdens beste oppskrifter" en realitet. Vel å merke med god hjelp av Dahrs venner fra kokkemiljøet.
- I og med at jeg selv er utdannet kokk fikk jeg jo til mye på egenhånd, men enkelte ingredienser som finnes der nede finnes jo ikke her ennå så da måtte vi finne gode erstatninger. En kinesisk venn av meg hjalp i tillegg til med de mest eksotiske rettene, forteller hun.
Og barna, Henning (8), Didrik (10) og Ida Maria (14) var heller ikke sene om å teste oppskriftene. De fant også sine helt egne favoritter.
- Det er rart hvordan smaken er forskjellig og også i hav de hadde lyst til å lage. De tingene jeg hadde tenkt på forhånd stemte overhodet ikke, smiler hun.
Ved kjøkkenbordet til familien Dahr/Nygaard sitter Victoria sammen med Henning og Didrik. Guttene peker interessert på de ulike sidene, mens de forteller hvordan de gikk sist de prøvde.
- Jeg må jo kanskje innrømme at den mest flittige kokken, Ida Maria, allerede har dratt til skolen og derfor ikke kunne være med her idag. Hun hadde nok synes dette var kjempegøy. Sist hun tok opp boken lagde hun sjokolademousse og den ble helt perfekt. Det var gøy for oss alle og godt også, sier Dahr.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene