Gå til sidens hovedinnhold

Fra Pelle Parafin til korpsmusikk

For fjerde år på rad er det klart for Lindeberg Kulturfestival lørdag 4.juni. Større enn noen gang. Enda et bevis på hvordan kulturen blomstrer rundt oss.

LINDEBERG: – Det viktigste er å skape noe for nærmiljøet på Lindeberg. Og å få fram alle de positive aktivitetene som de frivillige organisasjonene, borettslagene og bydelene i Groruddalen holder på med, sier Arne Storøy når vi spør ham hva som driver ham til å løfte dette flotte arrangementet år etter år.

Del på Facebook

– Jeg gleder meg stadig mer, det har har gått veldig bra hittil. Det blir flere og flere som deltar hvert år. Både på scenen, i publikum, og ikke minst i vår uhøytidelige fotballcup, sier Storøy.

Morsom fotball

Storøy forteller at cupen er åpen for alle, og at man kan stille med lag bestående av alt fra 13-åringer til svært godt voksne. Målet er at alle skal få spille noen kamper, og være med og kjempe om de gjeve premiene.

Nærmere 20 lag er påmeldt så langt, de fleste fra nærområdet.

Pelle Parafin er gulrot

Årets program er særdeles rikholdig. Enten du liker rock a la Pelle Parafin, visesang, blues eller metal. Her får du det. Presentert av lokale krefter.

– Det er nok Arne Garvang som er det største trekkplasteret i år, sier Arne Storøy.

Og Arne Garvang alias Pelle Parafin gleder seg stort til å opptre på gamle tomter. Han er oppvokst på Kalbakken, og bodde der på nytt fra 2001 til 2005.

– Jeg syns det er strålende med sånne initiativer og arrangementer, og det er alltid litt ekstra morsomt å være tilbake i Groruddalen, sier han.

Les om artistene på scenen:

Drengenstua stiller med flere artister på Lindeberg:

Game over pressebilde

Elisa Jenssen:
Elisa går i 5. Klasse og er veldig aktiv på drengestua. Hun synger og spiller egne låter. Låta hun skal spille handler om hennes forhold til musikk. Elisa er inspirert av Taylor Swift og spiller country/pop.
Decibel:
Decibel består av Philip Larsen og Camila Mai Ly Nesheim. De går i 7. Klasse men har allerede rukket og spille sammen i tre år. Bandet er kjente fjes på de unges scene i bydelen og gikk blant annet videre fra bydel alna under ukm 2011. Låta de skal spille har de skrevet til en klassekamerat som døde av kreft.
Game Over (bildet):
Game Over består av brødrene Sivert og Sverre Sivertsen og kompisen Håvard. Vokalist Sivert er minstemann og låtskriveren. De hadde sin radiodebut på østlandssendingen i mai 2011 og imponerte stort under Slippfesten til best of alna 7. mai. Sivert går i 6. klasse og Sverre og Håvard går i 8. klasse.

Lindebergskolenes musikkorps:

Lindebergskolenes musikkorps

Korpset består av 30 musikanter fra 4. klasse og oppover.
Musikantene rekrutteres fra Lindeberg, Skjønnhaug, Lutvann og Jeriko skoler. Rekruttene og hovedkorpset har hver sine fellesøvinger på Lindeberg skole på onsdager. I tillegg har musikantene enkeltundervisninger. Blant aktivitetene i år er NM i marsjering i Larvik 17. juni, der de skal forsvare fjorårets flotte fjerdeplass!

Capoeira do Engenho:

Capoeira do Engenho er den eneste capoeiraklubben med base i Oslo Øst. Instruktørene kommer fra Capoeira Heranca de Santos/Oslo Capoeiraklubb og er elever av Contra-mestre Gerard Taylor og Contra-mestre Agnes Folkestad. Klubben er en del av Associação de Capoeira Senzala Santos (Sao Paulo, Brasil) og gjennom Mestre Sombra har vi tett kontakt med skoler i "Senzala Santos-familien". Capoeira do Engenho ønsker å være en aktiv deltaker i det norske capoeiramiljøet, skriver de på sine nettsider.

Pelle parafin:

Pelle parafins missing link

Arne Garvang, kanskje aller best kjent som "Pelle Parafin", står omtalt lenger oppe i artikkelen.

Alna Janitsjar:

Alna janitsjar

Alna janitsjar holder til på Bryn Skole i Oslo. Korpset har medlemmer i alle aldre og fra hele landet. Det viktigste i Alna janitsjar er at de skal ha det gøy med musikk. De har mye humor og latter på øvelsene og i sosiale sammenhenger. Alna janitsjar deltar ikke i konkurranser, og er opptatt av å ha et aktivitetsnivå som lar seg forene med familieliv, jobb og andre fritidsinteresser.

Oslo faenskap:

Bilde vår

Oslo Faenskap består av 5 gutter i alderen 15 til 17 år. De øver 2 ganger i uka på fyrhuset på Kalbakken, Grorud.
- Vi spiller en form for blanding av Thrash og death metal, men vi henter inspirasjon fra de fleste sjangerene innafor metal. Ved juletider slapp vi en demo (Panzer) og har trykka opp mer enn nok av den, som vi skal selge på musikkfest. (40 spenn). Vi kom i april videre til Landsmønstringa i trondheim i UKM. Og vi skal fra 24.-28. juni spille i Trondheim. Dette ser vi veldig fram til.
Vi skal i studio igjen å spille inn låta vi kom videre med i UKM + en helt ny, og hvis det strekker til med penger så KANSKJE vi tar en ny-inspilling av ei gammal låt. Det å spille på musikkfest, Lindeberg, ser vi veldig fram til og har en set-liste med både nye og gamle sanger, forteller gruppa i en mail til Lokalavisen Groruddalen.
Gruppa består av Benjamin Tveit Karlsson (trommer), Åsmund Persønn Ødegaard (Gitar), Lars Daniel Vestli (Vokal), Tord Statle Larsen (Gitar), Hans-Magnus Endestad Hermansen (Bass).

Karvan Dance:

KaravandanceKarvan er en indisk danseskole som underviser studenter i alle aldre og evner. Dansegruppene våre har fått ros for sine synkronisert, energiske og uttrykksfulle forestillinger som kombinerer klassisk Kathak dans med moderne Bollywood og Bhangra musikk. Karvan har erfaringer med opptredener på alle slags arrangementer, fra små gulv til store sceneshow.

Alna ungdomskor:

Alna Ungdomskor ble stiftet våren 2009, og har utspring fra Skjønnhaug & Lutvann Pikekor. De tolv sangerne er fra bydel Alna, og mange av dem har allerede mange års sangerfaring fra Pikekoret.
Repertoaret er allsidig, fra pop via jazz og folkemusikk til klassisk, og sangerne er i stor grad med på å bestemme repertoaret sammen med dirigenten. Korets dirigent og musikalske leder heter Ida Tingstein. Hun er utdannet sanger, dirigent og musikkpedagog fra Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole. Koret øver på Lindeberg skole hver onsdag kl. 19-21.
Siden oppstarten har Alna Ungdomskor deltatt på en rekke spennende arrangementer, og våren 2010 arrangerte koret en kabaret i samarbeid med Nordberg Ungdomskor.


Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk