*Nettavisen* Nyheter.

Fra persienner til modellering

Steinar Enerly (41) driver Grorud Persienner. Om vinteren er det stille dager i firmaet. Da bruker Ammerud-mannen tiden til å modellere.

Ammerud: Det var for fem-seks år siden Enerly fant frem en leireklump og begynte å modellere. Før den tid hadde han dreid leire.
- Det ble litt statisk. Når man dreier, er man låst i en form. Det blir bare rundt, smiler den tidligere Vålerenga-spilleren i fotball, og bror av Fredrikstad-spiller Dagfinn Enerly.

Bok og CD

Fotballskoene la han på hylla som 29-åring. Siden den gang har 41-åringen brukt mye tid til å vise sine kreative sider. Dette har resultert i en diktsamling samlet i boken "Der himmelen møter havet", og en CD med samme navn.
- I utgangspunktet er modelleringen en hobby, men jeg prøver å lære det nå sånn at jeg kan få solgt det og tjene penger på det en gang. Jeg har lyst til å utvikle den delen av meg selv. Alle har vi en kreativ side, og for meg var det naturlig å drive med leire.
Enerly har innredet et eget rom i huset sitt på Ammerud. Der bruker han mange timer - spesielt om vinteren.
- Det er spennende med leire. Jeg begynner et sted, og har ofte ingen anelse om hvor jeg ender. Det er ofte slik at jeg får inspirasjonen underveis, forklarer skulptøren som modellerer både på fri hånd og etter modell.
Men den allsidige kunstneren har også andre prosjekter på gang. I høst skal han, Lars Aass og Erik Løkra, som har vært med å produsere CD'en, øve seg på å opptre. En gang i fremtiden ønsker de å kunne underholde på nattklubber.
- Jobben jeg har er veldig fysisk. Den dagen jeg ikke lenger er så arbeidsfør er det godt å ha noe å falle tilbake på. Det er ålreit å ha noen hobbyer man kan gjøre hvor som helst, konstaterer Enerly.

Det er spennende med leire. Jeg begynner et sted, og har ofte ingen anelse om hvor jeg ender
Steinar Enerly

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag