*Nettavisen* Nyheter.

Fra Rema til verdensrommet

Sommeren 2005 satt Christina Aas i kassa på Rema 1000 på Lambertseter, men hun hadde planer som rakk langt ut i verdensrommet.

Lambertseter / holland: Dere skrev om meg 5. august i 2005. Da satt jeg i kassa på Rema 1000, men jeg fortalte at jeg hadde planer om å bli romfarer, forteller Christina Aas fra Nordseter som nå bor i Holland.

Nå har jeg riktignok ikke kommet så langt, men det har skjedd mye på de halvannet årene.

Det begynte med at jeg dro til Japan i forbindesle med studier ved NTNU i Trondheim. Videre har studier ført til at jeg har deltatt på den Europeiske Romorganisasjonens Parabelkampanje for studenter. Sist sommer tilbrakte jeg i Bordeaux i Frankrike der jeg fikk en følelse av hva det vil si å være ute i rommet. Jeg var vektløs i 22 sekunder av gangen hele 30 ganger. Mens jeg var vektløs, skulle jeg utføre et eksperiment som jeg og gruppen min (tre andre fra NTNU) hadde jobbet med i nesten et år i forveien. Eksperimentet vårt dreide seg om plantedyrking i verdensrommet - et spennende og relevant tema, skriver Christina Aas til Nordstrands Blad.

Og hva som er de videre planene? Jo, i Holland hvor hun nå bor, tar hun mastergrad i Space Systems Engeneering.

Dette vil forhåpentligvis lede meg ut i en karriere innen romfart, sier hun.

På Blindern 15. februar forteller Christina Aas og hennes medstudenter om parabelprosjektet og hva de gjorde i vektløs tilstand.

Det var i hvert fall noe helt annet enn å sitte i kassa på Rema på Lambertseter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.