RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alderen til tross Lars Olden Nicolaysen (t.h.) og Apostolos Spiros (midten) fra Circus Mind lever et ekte rock'n'roll-liv. Nå satser de på å bli store i UKM. Her med Erik Larsen fra Sinsen kulturhus (t.v.).
Alderen til tross Lars Olden Nicolaysen (t.h.) og Apostolos Spiros (midten) fra Circus Mind lever et ekte rock'n'roll-liv. Nå satser de på å bli store i UKM. Her med Erik Larsen fra Sinsen kulturhus (t.v.).

Fra rock'n'roll-liv til UKM

De mener selv at de lever et ekte rock 'n'roll-liv, noe de beviste ved å bli utestengt fra Sinsen kulturhus for en hel kveld. Nå satser Cirkus Mind alt i UKM.

LØKKA: Dere kan jo kanskje fortelle hvorfor dere ikke fikk være med i fylkesmønstringa i fjor? sier en lett ironisk arrangementkoordinator for Ungdommens kulturmønstring (UKM), Erik Larsen fra Sinsen kulturhus og ser på Lars Olden Nicolaysen og Apostolos Spiros fra bandet Circus Mind.

Juksa

Ehhm he he, ja hva var det igjen, kommer det fra gutta.

De hadde kommet videre, skjønner du, men de prøvde å jukse. De meldte seg på to steder, forteller Larsen lattermildt.

Ja, vi gjorde visst det. Hva var de vi het da igjen? sier Apostolos.

I alle dager. Juks altså, i selveste Ungdommens kulturmønstring.

Dette skjer vel ikke i år?

Nei, det gjør det ikke. I år vil vi vinne. Det er det som er målet, sier Lars. Fersk vokalist i bandet og førstereis i UKM-sammenheng. Circus Mind er bare ett av mange band, dansere og artister, som står på scenen på Parkteatret 6. mars.

Gode sjanser

UKM har vært arrangert i en årrekke over hele landet, og artister som Mathias Eick, Askil Holm, Tone Damli Aaberge og sist The Blacksheeps har starta sine karrierer med UKM-deltakelse.

I Oslo har samtlige 15 bydeler lokale mønstringer, der de beste går videre til fylkesmønstringa på Sentrum Scene i april. Deretter konkurrerer man om en plass i landsmønstringa i Trondheim. Deltakerne konkurrerer i en rekke sjangre alt fra band, dans og musikk til kunst og håndverk.

Vi har alltid hatt mye band og det er også flest band som har meldt seg på i år. Det jevner seg nok litt ut når vi nærmer oss 6. mars, men det er veldig mange band på Løkka, så det er vel naturlig, sier Larsen, som forteller om høyt nivå blant ungdommene.

Vi har hatt tradisjon for å stille godt i fylkessammenheng, forteller han, og legger til at med proff scene, proff jury og gode musikere ligger alt til rette for et godt utgangspunkt foran neste helgs mønstring.

For gutta i Circus Mind er det viktig at UKM blir tatt på alvor med et profesjonelt opplegg.

Vi vil spille mest mulig, men det er selvfølgelig mye bedre å spille når det er ordentlig lyd. Man føler musikken bedre, forklarer Apostolos.

Jeg ser fram til det, jeg gruer meg hvertfall ikke, forteller Lars.

Hardt liv

For ekte rockere vet hva de driver med, og da er det ingen vits i å grue seg. Circus Mind lever da også opp til myten rundt et ekte rock'n'roll-liv.

Vi spiller hardrock, men livsstilen er rock'n'roll, forklarer gutta.

Jaha?

Nei, du vet, he he.

Ikke helt?

Nytt av året er at vi har to dager. Vi har en dag med generalprøver også, som alle får være med på, bryter Erik Larsen inn.

Aha, så rock'n'roll-livet får ligge. Myteomspunnet som det tross alt er. Men til slutt får vi da lirka ut littegrann fra gutta.

Vi ble utestengt fra klubben en kveld, forteller Apostolos.

Jasså?

Ja, vi hadde vel kanskje tatt oss en pils eller to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere