RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra ruiner til nybygg


SLIK BLIR DET: Dette er den nyeste skissen til Obos av nybygget i krysset Våronnveien-Plogveien på Manglerud. Illustrasjon: Obos
SLIK BLIR DET: Dette er den nyeste skissen til Obos av nybygget i krysset Våronnveien-Plogveien på Manglerud. Illustrasjon: Obos
Til høsten begynner trolig byggingen på branntomten i Våronnveien 17.

MANGLERUD: Det er over fire år siden næringsbygget med video og solstudio i Våronnveien 17 på Manglerud ble totalskadd i brann.

Først fortvilte videokundene, så begynte kampen mellom grunneier Obos og de nærliggende borettslagene om hvor stort nybygget på brantomten burde være.

I oktober 2012 sa bystyret ja til nytt næringsbygg på fire etasjer i Våronnveien, og til høsten starter trolig byggingen.

LES OGSÅ: Håper nybygget i Våronnveien aldri ser dagens lys

2000 kvadratmeter med bank og helse

Obos opplyser at det planlagte nybygget er på cirka 2000 kvadratmeter, bestående av fire etasjer, hvorav den øverste er inntrukket, og parkeringskjeller.

– Vi er i dag kommet så langt at vi vurderer innkomne tilbud fra entreprenører. Entreprisekontrakt er derfor ikke på plass enda. Planlagt byggestart er høsten 2013, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

LES OGSÅ: - Et flott bygg på en vanskelig tomt

I nybygget blir det bank og helsetjenester.

– Eiendommen vil huse fire leietakere, som alle i dag er leietakere i Manglerud senter, sier Pettersen.

– DnB samlokaliserer og trenger betydelig mer plass. Legekontoret ønsker å utvide med flere stillinger, det samme gjelder det fysikalske instituttet. De trenger derfor mer areal enn de har i dag. Dette klarer vi ikke å tilfredsstille i senteret. I tillegg flytter tannlegene over, opplyser kommunikasjonsdirektøren i Obos.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

En person omkom i brann på Nordstrand

Mange ville prøve fluefiske ved Skraperudtjern

Bølerlia 73 til Rådhuset igjen

Gjenopplev barnetoget på 17. mai live her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere