RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra sjø til land


Nordstrands nye sokneprest Espen Feilberg-Jacobsen sammen med prost Tore Kopperud på vei inn i Nordstrand kirke og innsettelsesgudstjenesten i går formiddag. Foto: Aina Moberg
Nordstrands nye sokneprest Espen Feilberg-Jacobsen sammen med prost Tore Kopperud på vei inn i Nordstrand kirke og innsettelsesgudstjenesten i går formiddag. Foto: Aina Moberg
En fullsatt Nordstrand kirke tok søndag imot sin nye sokneprest Espen Feilberg-Jacobsen.

NORDSTRAND: For en uke siden inntok den tidligere utenlandssjefen i sjømannskirken prestekontoret på Nordstrand. I går ble han innsatt av prost Tore Kopperud.

LES OGSÅ: Fire i farta: – Han er sterkt ønsket

– Jeg har gledet meg til å bli sokneprest i Nordstrand helt siden jeg takket ja til stilllingen i begynnelsen av februar. Dette er en spennende og ressurssterk menighet, forteller 54-åringen.

Godt besøkt

– Jeg har i den første uken fått et lite innblikk i menighetens mangfold, og jeg er imponert. Det er utrolig å se at det er helt fullt i kirken i dag, selv om det samtidig er familiedag i Østmarkkapellet, ungdommen har sin egen gudstjeneste i kveld (søndag) og barnekoret vårt deltar i en familiemesse i Domkirken, sier han.

Feilberg-Jacobsen har 23 års fartstid i sjømannskirken, og har vært stasjonert både i Santos, New Orleans, New York, Gran Canaria og Dubai. Oppvokst er han i Sarpsborg.

– Jeg har vært heldig som har tjenestegjort ute i kirker hvor det er like god søkning som her til Nordstrand kirke. Det er lettere å få til en gudstjeneste da, mener han.

– Liturgien vi har er jo laget for fulle kirker, ikke for tomme, legger han til.

Engasjert

Feilberg-Jacobsen, forøvrig den andre sjømannspresten etter Roal Hedegaard Jacobsen på Nordstrand, har en sterk drivkraft i sin prestetjeneste:

– Jeg er spesielt opptatt av de som står litt på utsiden av kirken, men som har en tro. Jeg vil gi dem frimodighet til å finne en plass i fellesskapet vårt. Dette engasjementet håper jeg vil særprege meg også her i Nordstrand menighet, sier han.

En ting den nye soknepresten er helt sikker på at han vil engasjere seg mye i, er utvidelsen av kirken.

– Det er gledelig at vi fikk ja til å utvide, men foreløpig har vi ikke fått noen penger. Jeg har hatt overoppsyn med flere store kirkeprosjekter de siste årene. Jeg vet mye om alle feil som kan gjøres, smiler han.

Jeg er imponert over menighetens mangfold

Espen Feilberg-Jacobsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere