*Nettavisen* Nyheter.

Fra skur til friluftsbarnehage

For 27 år siden var gleden stor da barna i Blåfjellet barnepark kunne flytte fra et skur og inn i nytt parkhus. Nå er barneparken blitt til friluftsbarnehage.

PYNTEN: Lise Bakke var en av mødrene som i 1979 gledet seg stort over at det nye parkhuset åpnet. Til da hadde barna måttet ta til takke med et lite skur.
Vi gledet oss stort til å flytte inn i det nye parkhuset som var reist bare et steinkast fra parken vår, forteller Lise Bakke.
Vår utålmodighet gjorde at vi tok kontakt med Nordstrands Blad, og det hjalp, minnes hun. I flere artikler ble det fortalt om de kummerlige parkforholdene, og en byggeprosess som tok tid på grunn av sommel i byråkratiet. Det nye huset sto klart i nesten ett år før det kunne tas i bruk. På slutten var det et gjerde som manglet, og da dette kom opp kunne barna flytte inn, forteller gamle klipp i Nordstrands Blad.

Tørrklosett og tørre barn

Den gangen var det fire timers åpningstid i parken, og om vinteren var det åpent tre timer. Den populære parken var lukket om gradestokken viste under ti minusgrader.
Jeg husker dette som en fin tid i barnas oppvekst. De trivdes virkelig godt med å være i parken disse fire formiddagstimene.
Men selv med nytt parkhus måtte barna klare seg med tørrklosett.
Det gjorde at ungene ble flinke til å holde seg til de kom hjem, forteller Bakke.
De fleste av de 20 plassene var fylt opp med barn fra Blåfjellet, Rabben, Pynten og Steinspranget borettslag. I juni 2002 ble parken stengt, men 1. februar i år åpnet dørene på nytt. Parkhuset er nyoppusset og har fått nytt liv som Blåfjellet friluftsavdeling under Pynten barnehage.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag