RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra tikka masala til julegrøt


Fra v: Daniel (4), Selma (4) og Mathilde (3) i Landingsveien barnehage ser frem til årets mest spennende dager. Foto: Laila S. Berg
Fra v: Daniel (4), Selma (4) og Mathilde (3) i Landingsveien barnehage ser frem til årets mest spennende dager. Foto: Laila S. Berg
Midt i julestria får barna i Landingsveien barnehagen servert kylling tikka masala laget på ekte indisk vis av Kulbir Sidhu. Hun besøker Landingsveien barnehage og forteller om indisk høytid, klær, smykker og mat.

redaksjon@akersposten.no

HOVSETER: Kulbir har bodd i Norge i 11 år, opprinnelig kommer hun fra Punjab, men i dag er hun her for å hjelpe til på kjøkkenet. Una (4) og Maren (5) sitter på kjøkkenbenken, de følger spent med på det som skjer i grytene. Snart blir det også mat å få. De sitter ikke stille lenge før de fyker inn på "Vepsebolet".

Se bildeserien! Smånisser i Landingsveien barnehage

Tradisjon

Her venter en hel avdeling spent på indisk mat. Mens det ventes hentes "luftgitaren" frem, og "snart kommer maten"-sangen hviskes i kor. Ivrige barnearmer spiller luftgitar, og Marius Larsen henter frem den ekte gitaren.

Ann Kristin Berger er pedagogisk leder på Vepsebolet. Det kulturelle bidraget med indisk mat, klær smykker og historie startet med salg av høstsuppe til barnas foreldre. Underholdning og suppesalg gir penger i barnehagekassen, og pengene går til et fadderbarn i India.

– Det er blitt en tradisjon hvert år i barnehagen, sier Berger.

Kulbir forteller at i India feires julen bare i de største byene Dehli, Bombay og i byer med kristen bosetting. Men alle skoler og offentlige etater holder stengt fra 23 desember til 1. januar.

Så kommer maten.

– Det er vanlig med både ris og stekte poteter til Tikka Masala, sier Kulbir. All slags grønnsaker er tillatt.

Julegrøt vs Tikka Masala

Det er ulike meninger om hva som smaker best av indisk kylling Tikka Masala og julegrøten som barna får litt senere i uken.

– Potetene til den indiske maten er best, for de har så godt krydder, sier Maren.

– Ja, og det beste med grøt er sukker og kanel, og de små kornene, sier Una.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere