*Nettavisen* Nyheter.

Fra villa til ettroms

Innendørs svømmebasseng, fire peiser, tre bad, to toaletter og mange stuer og soverom. Det kan kanskje høres ut som noe man ser på film, eller til nød leser i boligannonsene fra Oslos vestkant. Men som det står på boligsidene i dagens avis, er dette en bolig som nå er til salgs på Risløkka, midt i tjukkeste Groruddalen.

Det er et interessant særpreg. Når du kjører med t-banen til Risløkka, ser du konturene av et fredelig villastrøk på den ene siden av t-banelinja, mens trafikkstasjonen, motorvei og industri dominerer på den andre siden av skinnene. Og videre langs både t-banelinjene og motorveiene er det industrien og de store boligblokkene som synes best. Derfor er det mange som stusser når det snakkes om eneboligstrøk og grønne idyller i Groruddalen. Men etter hvert som man blir kjent med stedet, lar man seg sjarmere av den korte avstanden mellom grønne lunger, eneboligstrøk, blokker og industri, kanskje best synlig nettopp her på Risløkka.

Nettopp dette er det som fascinerer med Groruddalen. Området er mer sammensatt enn de fleste andre, enten man snakker om befolkningen, bebyggelsen, geografien eller kulturen. Og det er på ingen måte gitt at noe er bedre enn noe annet. Sjarmerende lokalmiljøer finner man like ofte mellom ruvende boligblokker som i flotte villastrøk. Groruddalen er full av forskjellige folk, som trives med forskjellige lokalmiljøer.

Dette gjør det veldig interessant å drive avis i området, og vi i Lokalavisen treffer på mange spennende mennesker og miljøer på vår vei gjennom Groruddalen. Og det store mangfoldet gjør også at Groruddalen er et mangfold av meninger. Det er fint når man driver avis, men det kan og bli en utfordring når kommunen eller private aktører går i gang med nye prosjekter. Mange har sine meninger, og det er disse meningne vi i Lokalavisen håper å kunne bringe videre for å skape debatt. Det er ikke sikkert alle beslutningstakere på rådhus og storting kjenner til vannspeilet på Hølaløkka, parken på Veitvet eller villastrøket på Risløkka. Men i en lokalavis kan beboerne møte makthaverne. Og forhåpentligvis kan de mange forskjellige beboerne i Groruddalen også bli bedre kjent med hverandre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag