Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra vin til kunstverk

GLAD KUNSTNER: Bjørn Imislund er mener det er en gang i livet mulighet med å nå så mange mennesker. FOTO: Andreas Lindbæk
GLAD KUNSTNER: Bjørn Imislund er mener det er en gang i livet mulighet med å nå så mange mennesker. FOTO: Andreas Lindbæk
I dag ble Norges mest solgte hvitvin "norsk" da vinen Ars Vitis sin nye vinflaske kom i hyllene i Vinmonopolet. Mannen bak motivet på etiketten er Frogner-kunstneren Bjørn Imislund.

OSLO MALERKLUBB: Bak Vinmopolet på Briskeby ligger atelieret til klubben som har drøyt 300 medlemmer. Foto: Andreas Lindbæk

Kunstverk på flaske: Slik ble sluttproduktet. Foto:

BRISKEBY: To ganger i året siden år 2000 har den tyske riesling-favoritten Ars Vitis skiftet etikett. Den lokale kunstneren og vinbonden Heinz Amez er mannen bak kunstflaskene, som etter hvert har endt opp som samleobjekter.

Nå skal det for første gang være et maleri laget av en annen person.

– Det er veldig spennende og morsomt å få akvarellen min på en vinflaske, sier Bjørn Imislund til Lokalavisen Frogner.

Populær vin

Bakgrunnen for at Bjørn fikk det ærefulle oppdraget med å pryde den populære vinen var at han vant en malerkonkurranse blant kunstnere i Oslo Malerklubb på Briskeby, hvor de ble utfordret av vinhuset Moselland til å male motiver fra Moseldalen.

– Det at jeg vant denne konkurransen er utrolig stas. Det at så mange kommer til å se maleriet er en "once in a lifetime"-mulighet for meg. Og det er beærende at jeg er den første personen som får muligheten å pryde vinflasken etter at Heinz har hatt de 14 andre bildene, sier Bjørn Imislund, som er svært spent på hvilke tilbakemeldinger han vil få.


Ars Vitis er Norges mest solgte hvitvin på flaske på femte året på rad og i 2009 kjøpte nordmenn rundt 265 000 liter av den populære vinen. Vinen med den norske kunsten vil bli solgt i hele Skandinavia, samt på Island og i Canada.

– Jeg er spent på om jeg og Oslo Malerklubb får noen tilbakemeldinger når den etter hvert når ut til publikum, sier Bjørn Imislund.

Vin i stedet for vann

Kunstnerne hentet motivene fra spennende steder i Moselregionen og et av kravene vinprodusenten krevde var at man malte bildene slik Heinz Amez gjorde det, nemlig med å erstatte vann med rieslingvin.

– Innslaget av rieslingvin gjorde at malingen fløt ut og oppførte seg annerledes enn den vanligvis gjør. Det var absolutt en spennende erfaring å bruke vin i stedet for vann, og da ble det en "vinorell" istedenfor en akvarell, sier Imislund.


– Jeg blandet i en kop og smakte fra en annen kopp, avslutter den glade kunstneren fra Frogner.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!