*Nettavisen* Nyheter.

Fra visedrøm til virkelighet

Det er litt konge å gi ut sin egen CD, smiler visesanger Einar Jerpseth og hinter til tittelen på sin første plate.

Einar Jerpseth (39) fra Bøler har fått guttedrømmen oppfylt ved å gi ut en CD med egne viser.

BØLER: Den viktigste grunnen til at denne plata har kommet i orden er viseklubben Nye skalder. Det er ganske sært å skrive viser når man er ung, så viseklubben har vært et viktig sted hvor jeg har kunnet treffe andre med samme interesse. Visemiljøet har gitt meg mye, blant annet en scene å stå på, forteller han.

Norske viser Plata hans Nesten stor... og litt konge inneholder bare eget låtmateriale. Den er på norsk og har historier som varierer mellom det triste, det nære og det morsomme.

Plateprosjektet kom til ved en tilfeldighet. Datteren min vant en sangkonkurranse og premien var å spille inn den egenkomponerte sangen på skoleplata til Bøler skole. Jeg hadde med meg gitaren og i Studsound studio på Bøler likte de det de hørte, forteller han.

Hobbyprosjekt

Hjemme på Bøler bor han sammen med to barn og samboer. Han innrømmer at de har blitt litt neglisjert mens han har holdt på med plateinnspillingen.

Dette har vært et hobbyprosjekt jeg har jobbet med siden 2005, men selv om jeg har vært til stede for familien har jeg vel ikke vært der mentalt hele tiden, ler han.

Drømmen

På plata har han fått med seg godt renommerte og meritterte musikere.

Drømmen er å ha dette som en så bra betalt hobby at jeg kan fortsette å spille sammen med så mange gode musikere jeg har gjort nå, røper han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.