RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra vondt til verre


Bydelspolitikerne må nok en gang ta inn over seg at merforbruket øker. Det skyldes hovedsaklig økende sosialhjelpsutgifter. (Arkivfoto).
Bydelspolitikerne må nok en gang ta inn over seg at merforbruket øker. Det skyldes hovedsaklig økende sosialhjelpsutgifter. (Arkivfoto).
Det er ingen bedring i sikte for den økonomiske situasjonen i Bydel Bjerke. Underskuddet øker.

BYDEL BJERKE: Den økonomiske situasjonen blir igjen satt på dagsorden når Bjerke bydelsutvalg samles torsdag kveld.

Sosialhjelpsutgiftene øker

Prognosen viser at det går mot et merforbruk på 39, 55 millioner kroner innen utgangen av 2009. Det er fem millioner kroner mer enn prognosen viste for en måned siden. Årsaken er hovedsaklig stadig økende utgifter til sosialhjelp, barnevern og hjemmetjeneste.

Sosialhjelp står for 4,5 millioner kroner av det antatte merforbruket. Bydel Bjerke fikk 34 nye sosialklienter fra februar til mars. I tillegg øker utbetalingen per klient.

Nedleggelse av komiteer

Bydelspolitikerne må nå gjøre store innsparinger i budsjettet, og bare lovpålagte tjenester er «fredet». Det betyr at politiske komiteer også må opp til ny vurdering.

Kultur- og oppvekstkomiteen har allerede behandlet spørsmålet, og anbefaler ikke nedleggelse av komiteene.

Bydelspolitikerne kan likevel bestemme å nedlegge komiteene i torsdagens møte. Det vil gi en innsparing på 247 764 kroner i året.

Kan gi 20 sommerjobber

Men det kan også bli lyspunkt i slutten av møtet. Dersom politikerne velger å omdisponere 100 000 kroner som nå er avsatt til underganger, gang- og sykkelveier, kan det gi sommerjobb til 20 ungdommer i bydelen. Sommerjobbprosjektet for ungdom er delvis finansiert av Fattigdomsmidler.

Møtet starter som vanlig med åpen halvtime, hvor bydelens innbyggere har anledning til å si sin mening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere