RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fradømt luksusklokke – fikk bot


KLOKKEDOM: En mann fra Vettakollen ville unngå å betale moms på luksusklokken. Nå er han i Oslo tingrett fradømt klokken og ilagt bot.
KLOKKEDOM: En mann fra Vettakollen ville unngå å betale moms på luksusklokken. Nå er han i Oslo tingrett fradømt klokken og ilagt bot. Foto: Arkivfoto
En mann i 50-årene fra Vettakollen forsøkte å slippe unna å betale moms på luksusklokke til 66.000 kroner. Dermed mistet han klokken og fikk en saftig bot.

VETTAKOLLEN: Det var i mars 2012 mannen fra Vettakollen hadde kjøpt en IWC Portoguese Yachtclub Cronograph-klokke til en verdi av 66.796,- norske kroner i utlandet.

Forsøkte å unngå moms

Han forsøkte så å passe tollen på Gardermoen i grønt deklarasjonsfelt.

I retten har mannen avgitt en uforbeholden tilståelse. Han har også forklart at han var klar over at han skulle ha betalt moms for klokken.

Gave til sønnen

Klokken skulle være en bursdagspresang til sønnen hans.

"Han kjøpte klokken i (...) gave til sønnen. Etter at klokken ble beslaglagt har han kjøpt ny klokke til sønnen av samme type," kan vi lese i dommen.

Mannen dømmes i Oslo tingrett til inndragning av den luksuriøse klokken og får i tillegg en bot på 13.000 kroner, subsidiært 21 dagers fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere