*Nettavisen* Nyheter.

Framtidas OL-håp

Flere stortalenter fra Mudo Insti- tuttet på Furuset/ Tveita starter nå hardarbeidet for en plass i OL i 2012. Men først skal nordiske medaljer hentes hjem.

Furuset: Neste helg går nemlig det nordiske mesterskapet av stabelen i Stockholm. Dit reiser seks tae kwon do-utøvere fra kampsportinstituttet med store forhåpninger.
Alle vil vel egentlig vinne. Det er i alle fall realistisk med to gull, mener hovedtrener Gunnar Bratli som får gleden av å se Andreas Fredriksen, Shiraz Mohammad, Nikolina Kursar, Eirik Nilssen Bratli og brødrene Fritjof og André Nguyen i aksjon i den svenske hovedstaden.

Motivert av landslagsplass

Men på lang sikt er det enda større mesterskapet som frister de unge håpene.
Treningsgruppa med våre beste utøvere teller 14 personer, og der har alle en drøm om OL om seks år. Riktignok kan Norge maksimalt stille med to kvinner og to menn. Vi har uansett laget egne utviklingsplaner i henhold til utøvernes satsing mot OL, for det er helt klart mange som kan nå dit, sier hovedtrener Gunnar Bratli. Nikolina Kursar (15) er et av de største talentene i klubben. Hun har blant annet kapret medaljer i store internasjonale turneringer i utlandet den siste tide, med seieren i Kroatia Open som det store høydepunktet.
Jeg kom med på landslaget for et år siden, og siden den gang har jeg hatt som mål å komme til OL i framtida, forteller 15-åringen.

Skal forsvare tittelen

Nikoline er klar over hva som må til for å nå et så høyt nivå.
Det krever veldig systematisk trening. Man må jobbe både hardt og målbevisst, understreker hun.
Til det nordiske mesterskapet reiser hun som tittelforsvarer, etter at hun i fjor stakk av med gullet i mesterskapet.
Og jeg håper derfor å forsvare tittelen i år, fastslår stortalentet.

Mye som må til

Trener Bratli håper Nikoline og hennes klubbkamerater fortsetter med å utvikle seg i riktig retning. De siste årene har det i alle fall gått rett vei for instituttet som blant annet fikk åtte norgesmestere i november. Nå håper Bratli klubben kan klare å få med én utøver i OL om seks år.
Men det er klart det krever hardt arbeid. For å komme så langt må man ha god treningsmoral, være målbevisst og i tillegg ha et talent både på den mentale og tekniske biten, sier hovedtreneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.