RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Framtidens barnehage

Regjeringen mener det er stort behov for utvidet åpningstid i barnehagene.

Oslo: Vi erkjenner at det er et stort behov for utvidede åpningstider i barnehagene. Utviklingen framover bør gå i retning av større fleksibilitet i barnehagetilbudet, sier Lisbet Rugtvedt (SV), statssekretær i kunnskapsdepartementet til Dagsavisen.Nyåpende Lysejordet barnehage på Røa er åpen fra klokken 07.00 til 21.00, og representerer ifølge regjeringsparteiene en økende trend.
For oss betyr det at vi kan velge oppholdstid ut fra hva som passer familien best. Det er helt fantastisk, sier pappa Fouad Sbui, som har sønnen i Lysejordet barnehage.
Anniken Huitfeldt (Ap) mener tiden er overmoden for kveldsåpne barnehager, og vil premiere barnehager med utvidet åpningstid økonomisk.
Så fort vi er i mål med full barnehagedekning må arbeidet med å knytte størrelsen på statsstøtten til barnehagenes åpningstid ha førsteprioritet, sier Huitfeldt, som mener det er urimelig at barnehager med kort åpningstid og lange ferier får like mye i støtte som barnehager med åpningstider tilpasset foreldrenes behov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere