RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandine Gerard har nylig åpnetZazie, den franske bokhandel i St. Olavs gate.
Blandine Gerard har nylig åpnetZazie, den franske bokhandel i St. Olavs gate.

Fransk åpning

Nå kan frankofile, franskmenn og andre entusiaster kose seg med ny bokhandel på St. Hanshaugen. Alt på fransk, så klart.

ST. OLAVS GT: – Det finnes ikke andre bokhandlere som dette. Det var faktisk da jeg gikk rundt i byen og funderte over det, at ideen om å starte en spesialbokhandel for fransk litteratur på fransk ble til, sier den hyggelige damen fra Lyon, Blandine Gerard. Etter tre år i Norge og erfaring fra bokhandel- verdenen i Frankrike ble det klart at utvalget er for dårlig på fransk litteratur, også oversatt til norsk her i byen.

– Det vil jeg gjøre noe med, Også er det ofte svært dyrt å kjøpe bøker her, sier hun og viser frem bøker til overkommelige priser. Litt over hundrelappen og opp mot 200 for en god klassiker. «Zazie, den franske bokhandel» åpnet 2.oktober.

Litt av alt

Planen er å utvide med kafe i kjelleren etterhvert, og sakte men sikkert skal totalinnholdet i hyllene også bli større. Lokalene er fine og luftige, og strøket er hun godt fornøyd med.

– En god blanding av alle mulige mennesker, og mange som er nysgjerrige på butikken, sier hun.

Ikke bare for franskmenn

– Hvis folk vil ha noe spesielt bestiller jeg det opp, sier hun. Hun er opptatt av å si at bokhandelen ikke «bare er for franskmenn som bor i Norge (rundt 4000), men like så mye engasjerte nordmenn som vil prøve seg på fransk, eller som vil lese franske forfattere på norsk.

En god blanding er utvalget så langt, hvor «Zazie dans le metro» av Raymond Queneau og bøker av den kongolesiske forfatteren Alain Mabanckou står side om side i hyllene.

Prinser og leker

Barne-bokavdeligen finnes også, og hva er vel en fransk bokhandel uten klassikereren «Le petit prince» av Saint- Exupery som lyser mot deg fra ealle kanter. I tillegg har innehaveren tatt inn et utvalg fine gavebøker og lignende.

– Det har vært litt stille nå, men det er jo høstferie, sier Blandine som gleder seg til tiden fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere