RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk storverk i Fossum kirke

Stovner: Et knippe musikalske talenter fra Norges Musikkhøgskole gjester Fossum kirke søndag kveld. Kantor Torkil Baden forteller at det er en årlig tradisjon at studenter fra Musikkhøgskolen kommer til en vårkonsert i Fossum kirke. I år blir den tradisjonsrike konserten svært variert med orgel, fiolin, klarinett, cello og klaver.
Konserten åpner med den unge organiststudenten Hans Martin Molvik, som framfører sitt eget verk "Følelsesliv". Resten av konserten er viet ett av de sentrale verkene til den franske komponisten Olivier Messiaen. Kvartetten er komponert i 1941 mens Messiaen var krigsfange under den tyske okkupasjonen, og verket ble urframført i fangeleiren. Musikken er naturlig nok preget av de tragiske omstendighetene, og instrumentbruken ga seg selv ut i fra hvilke medfanger, som kunne spille et instrument. Den dypt religiøse komponisten tok utgangspunkt i endetidsvisjonen i Johannes Åpenbaring og ga verket tittelen "Kvartett til tidenes ende".
Konserten begynner søndag 1.mai kl.19 og er gratis. Arrangør er Kulturutvalget i Fossum kirke i samarbeid med Norges Musikkhøgskole og med støtte fra Bydel Stovner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere