RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk visitt i Rådhuset


De norske og franske pensjonistene har brevvekslet i tre år, og avsluttet Oslo-besøket i Rådhuset. Foto : Karl Andreas Kjesltrup
De norske og franske pensjonistene har brevvekslet i tre år, og avsluttet Oslo-besøket i Rådhuset. Foto : Karl Andreas Kjesltrup
De frankofile pensjonistene fra Grefsen-Kjelsås eldresenter og deres brevvenner fra Montpellier avsluttet en ukes rundtur i Norge med lunsj hos Ordføreren.

RÅDHUSET: For tre år siden ble vi kontaktet av en gruppe pensjonister fra Montpellier som ønsket seg brevvenner i Norge, forteller Monica Smefjell Eide.
Slik startet vennskapet mellom en gruppe frankofile pensjonister fra Grefsen-Kjelsås eldresenter, ledet av fransklærer Monique Aker, og deres likesinnede i Montpillier i Frankrike.

Hjernetrim

Og etter to års brevveksling på epost fikk franskgruppen fra Grefsen-Kjelsås endelig møte sine franske venner, under en ukes tur til Montpellier i september i fjor.

Vi fikk virkelig øvd oss på å forstå og snakke fransk en hel uke med god hjernetrim! smiler Smefjell Eide.

Der fikk de så god kontakt at hun og Sonja Thoresen, en av de andre i franskgruppen på Kjelsås, fikk oppgaven med å gjengjelde besøket. Og de franske pensjonistene i "Seniors en Action" ("seniorer i aksjon") var ikke vonde å be.

Programmet her i Norge inneholdt blant annet turen "Norge i et nøtteskall". En reise med Flåmsbanen fra Geilo til Myrdal, videre til Flåm, så med båt opp Nærøyfjorden til Gudvangen, deretter buss opp den stupbratte Stalheimskleiva og tilbake til Geilo. Og det i strålende solskinn! sier Smefjell Eide, i det de humørfylte franske og norske pensjonistene er på vei inn i Oslo Rådhus til omvisning og lunsj med Fabian Stang.

Det summer i norsk og fransk om hverandre i solskinnet i borggården fredag 23. mai. Det gjorde det også på slottsplassen den 17., riktignok i et mindre oppløftende vær.

Men stemningen var på topp! Og så hadde vi felles lunsj på Grefsenkollen, sier Smefjell Eide.

Overrakte gaver

Men på besøkets siste dag er det altså omvisning i Oslo Rådhus som står for tur.

Arlette Mobry, som startet dette samarbeidet i Montpellier for snart tre år siden, tok ordet og holdt en tale på norsk . Hun hilste fra Hélène Mandroux, ordførerern i Montpellier, og overrakte en gave fra henne til vår ordfører, forteller en strålende fornøyd Monica Smefjell Eide på vei ut av rådhuset, før det franske besøket haster avsted mot bussterminalen for retur til Montpellier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere