RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aline Clémenceau-Eikrem startet opp nye kurs i august/september. FOTO: ELISABETH C. WANG
Aline Clémenceau-Eikrem startet opp nye kurs i august/september. FOTO: ELISABETH C. WANG

Franske følelser

Gikk det helt i stå da du skulle bestille biff til hele familien på den franske riviera sist sommer? Aline Clémenceau - Eikrem har løsningen.

RØA: Hun kommer opprinnelig fra Périgord i Frankrike, men har bodd i Norge i 15 år. I februar startet hun opp fransk-kurs på Samfunnshus Vest.

– Jeg underviste en gruppe studenter fra høyskolen på Ås for ti år siden, og trivdes godt med det. I februar startet jeg så en ny gruppe og i månedsskifte august/september i år starter jeg to nye, en for nybegynnere og en for viderekomne.

Små grupper

Gruppen hun startet i februar fortsetter da som en gruppe for litt øvet.

– Jeg foretrekker å ha små grupper hvor alle for 100 prosent oppfølgning og hvor man ikke er redd for å snakke høyt. Øvelse gjør mester når det gjelder å lære språk og vi trener mye på dagligdags konversasjon, sier Clémenceau-Eikrem.

Gruppene møtes en gang i uken og har en lærebok de bruker som underlag for undervisningen.

– Jeg har fokus på dialog mellom kursdeltagerne og tar gjerne med litt stoff til samtaler. Det kan være alt fra franske kokebøker til reklame, blader og bildebøker som tar oss med på en liten reise.

Lysglimtet

Om litt håper Aline at hjemmesiden til bedriften «Comme en France» eller som i Frankrike, er klar, og da kan folk klikke seg inn på det de er interessert i.

– Den skal være oppe å gå om kort tid og da kan man finne all informasjon der, sier hun.

I tillegg til å undervise i fransk er Aline Clémenceau-Eikrem forfatter. I april ga hun ut første bok i en triologi, og boken har fått tittelen «La lueur dans la chambre».

– Tittelen på boken blir noe sånt som lysglimtet i rommet på norsk. Jeg er stolt av utgivelsen og holder allerede på med oppfølgeren, smiler hun.For mer informasjon: www.cenfrance.com eller 41107082.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere