RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mann ble lørdag frastjålet nesten 60.000 kroner etter at tyver fikk tak i bankkortet hans. Nå advarer politi mot uforsiktig kortbruk. ILLUSTRASJONSFOTO
En mann ble lørdag frastjålet nesten 60.000 kroner etter at tyver fikk tak i bankkortet hans. Nå advarer politi mot uforsiktig kortbruk. ILLUSTRASJONSFOTO

Frastjålet 60.000

Politiet advarer mot mistenkelige personer når man bruker bankkort, etter at en eldre mann ble frastjålet 60.000 kroner.

OSLO ØST: Vi har merket en oppgang av denne typen kriminalitet i det siste, og vi går nå ut og advarer folk, og kanskje særlig eldre. Det er viktig at folk beskytter koden sin når de bruker kort, og så bør man kanskje følge litt ekstra godt med folk rundt seg. Hvis noen står tett bak deg bør du kanskje heller gå vekk i steden, sier politioverbetjent ved Grønland politistasjon, Trond Skaarud.

Frastjålet kort på Sandaker

Senest lørdag ettermiddag ble en 77 år gammel mann frarøvet sitt bankkort på Sandaker.

Mannen var og handlet på Sandaker senter, og har fortalt politiet at han fomlet litt med å taste inn koden, ettersom han ser dårlig. Mannen gikk så hjem til sin egen bolig, og da han kom inn i oppgangen oppdaget han to menn av utenlandsk trolig østeuropeisk opprinnelse, som sto bak han.

De to mennene ba om hjelp til å finne sykehuset, og fornærmede skal ha forklart at de forsøkte å dytte et stort kart mot han.

Så koden

Mannen forklarte så at han ikke kunne hjelpe dem, ettersom han ser dårlig.

Søndag oppdaget mannen at lommboka inkludert bankkortet var forsvunnet, og da kona hans skjekket kontoen var hele 59.400 kroner forsvunnet etter 13 ulike uttak. Mannen mener de to mennene som fulgte etter han kan ha stått bak han i køen på Sandaker senter, og dermed fått med seg koden. Han mistenker så at mennene har stjålet lommeboka.

Vi mistenker at noen har stått bak han når han betalte med kort, og at de da har fått med seg koden hans, sier Skaarud, som nå ber folk følge ekstra nøye med når de bruker kort.

Traumatisk

Det er klart at dette er traumatisk, kanskje særlig for de eldre. Det er jo en veldig ekkel opplevelse, sier Skaarud, som får støtte av stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

Folk bør være spesielt oppmerksomme hvis det er noen som står tett opptil dem når de bruker kort, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere