RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølvi Edvardsen er 44 år, og gruer seg allerede til å bli gammel i helse-Norge. Hva skjer når jeg blir eldre? Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli sånn, sier hun.
Sølvi Edvardsen er 44 år, og gruer seg allerede til å bli gammel i helse-Norge. Hva skjer når jeg blir eldre? Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli sånn, sier hun.

Fratatt fysioterapi

Sølvi Edvardsen (44) er avhengig av fysioterapi for å dempe smertene. Men nå har hun mistet tilbudet.

RØDTVET: De som sitter og bestemmer dette, vet ikke hva sykdom er. Det gjør meg så sint! De skulle sett min hverdag. Jeg kommer meg nesten ikke ut, og det er så frustrerende. Jeg er 44 år, og ikke ferdig med livet mitt ennå, sier Sølvi Edvardsen fra Rødtvet.

På grunn av en medfødt hoftefeil som ikke er oppdaget før i voksen alder, lider hun i dag av hofteslitasje. En sykdom som oftest rammer eldre.

Tilbake på venteliste

Edvardsen har de siste månedene hatt god nytte av jevnlig fysioterapi. Opptrening av muskulaturen bedrer plagene og demper smertene. Nylig fikk hun godkjent nye behandlinger av fastlegen, og derfor var overraskelsen stor da fysioterapeuten plutselig varslet stopp.

På grunn av stivbeint byråkrati får ikke fysioterapeuten fortsette i sitt vikariat, og Edvardsen settes dermed tilbake på en lang venteliste.

Jeg er helt sjokkert. Og det er mange som nå kommer i samme situasjon som meg, sier hun.

Hun frykter at hun heller ikke får fysioterapi etter operasjonen hun snart skal igjennom.

Jeg lever med smerter 24 timer i døgnet, og jeg trenger fysioterapi nå. Men enda viktigere vil det bli etter operasjonen, sier hun fortvilet.

Plagene er forverret etter at hun mistet fysioterapien. Jula valgte hun å feire alene, og hun har heller ikke vært ute siden før jul.

Flisespikkeri

Edvardsen har også forsøkt å få hjelpemidler som kan lette hverdagen, men dette har vist seg vanskelig.

Jeg har ringt ergoterapeuten flere ganger, men får bare beskjed om å ringe igjen om 14 dager. Det virker håpløst. De har det jeg trenger på lager, så dette er flisespikkeri. Jeg er bare et navn på dataen deres, sier hun.

Med bakgrunn fra hjemmetjenesten var Edvardsen forberedt på at ting kunne ta tid. Men hun hadde ikke forestilt seg at det skulle bli så vanskelig.

Jeg har aldri vært syk før, og trodde ikke at det skulle være sånn. Ingenting kommer av seg selv, og man må ordne alt selv.

Henvist til smertestillende

Uten fysioterapi og hjelpemidler er hun henvist til medisinering.

Det eneste tilbudet jeg får nå, er smertestillende tabletter som jeg kan bli avhengig av. Det er helt forferdelig, sier hun.

Jeg tror Norge har slutta å tenke på sine egne. Jeg har ingenting imot at vi hjelper andre land, men man må hjelpe sitt eget først. Det er mye rart her også.

Mens Lokalavisen Groruddalen er på besøk, ringer ergoterapitjenesten plutselig tilbake.

Da hjalp det kanskje å fortelle at jeg hadde kontaktet avisen. Men er det sånn det skal være? Hva med de som ikke orker? Hva med eldre som ikke har noen å stille opp for seg? Stakkars gamle mennesker. Jeg er selv på randen til å gi opp, sier hun.

Jeg vil være selvstendig og klare meg selv. Nå sitter jeg bare inne og blir ensom. Jeg får ikke opplevd noe positivt. Men jeg håper operasjonen vil gjøre meg frisk. Da skal jeg aldri mer ta ting for gitt, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere