*Nettavisen* Nyheter.

Fredag 14. januar - Fem kilos stein gjennom taket

Tre ganger har familien Lewis hus på Bjørndal blitt rammet av stein fra sprengningsarbeid i nærmiljøet. Tirsdag kom en fem kilos stein gjennom taket!

Det var soverommet til Simon (13) det gikk utover da "kanonkulen" kom farende.
Litt skummelt, forteller han om opplevelsen. Steinen stammet fra sprengning under arbeidet med den nye videregående skolen på Bjørnholt.

To meter fra sengen

Simon var hjemme fra skolen og var syk. Egentlig skulle han ligget i sengen, bare meter fra stedet steinen traff, men var tilfeldigvis i etasjen under for å hente noe.
Jeg hørte et smell, og så løp jeg opp. Jeg ble temmelig overrasket, sier Simon, og legger til at steinen traff akkurat der huskatten Rusti pleier å slappe av på dagtid.
Det var jammen bra at katten ikke lå og slappet av som den pleier, for da kunne det gått ille, fortsetter han. Mamma Anita Lewis synes også episoden var skremmende, men velger å ta hendelsen med et smil.
Det fælt å si det, men vi begynner jo nesten å bli vant til at stein fyker rundt her. Dette er tredje gang vi opplever at stein fra sprengning ødelegger takstein i løpet av de årene vi har bodd her, men heldigvis har den ikke gått gjennom taket før, forteller hun. De andre tilfellene stammer ikke fra byggeprosjektet som pågår i øyeblikket. Byggeplassen ligger ca 300 meter fra huset i Elgtråkket.
Jeg velger å se på det positive. Jeg er utrolig glad for at ingen ble skadet, sier hun.

Totalt uakseptabelt

Politiet etterforsker nå saken.
Slike saker kommer automatisk inn under straffelovens paragraf 352, som omhandler uaktsom sprengning. Det er for tidlig å fastslå hvem som eventuelt skal stilles ansvarlig, men Direktoratet for samfunssikkkerhet og beredskap jobber nå med å kartlegge hva som har skjedd, opplyser Børre Walderhaug, politioverbetjent ved Finans og miljøavsnittet i Oslo politidistrikt. Steinen er beslaglagt som bevismateriale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag