Freddy gikk til skolen....

Sammen med en skokk unger gikk fotballkjendis Freddy Dos Santos fra Etterstad til Vålerenga skole onsdag morgen. Anledningen var den internasjonale Gå til skolen-dagen.

ETTERSTAD/VÅLERENGA: En smilende og opplagt Freddy møtte opp til felles avgang mot skolen allerede halv åtte onsdag morgen. Elevene var mildt sagt henrykt over å få følge av den allsidige Vålerengaspilleren, som spurte ivrig om elevenes favoritt på fotballbanen, hvor ofte de gikk til skolen og andre viktige ting en bikkjekald morgen.

Aktiv på skoleveien

Til Østkantavisa forteller Dos Santos at han selv var flink til å bruke kroppen på vei til skolen da han var ung.
Jeg skatet, syklet, løp eller gikk hver eneste dag. Det var garantert sunt, sier han, og legger i vei mot Vålerenga, med en lang rekke opprømte barn i en hale bak seg.
Så dette er oppskriften på suksess på fotballbanen?
Skal du spille fotball er det viktig å holde formen oppe. Det å bruke kroppen på vei til skolen er helt klart en viktig del av treninga når du er ung, mener han. Tydelig stolt viser Freddy fram sin nye sykkel, som han triller med seg på turen.
Denne fikk jeg for en uke siden. Den er med over alt nå, skryter han til sine turkammerater.

Miljøagenter på tur

Miljøagentene (tidligere Blekkulfs miljødetektiver) og Grønn Hverdag har tatt på seg oppgaven å gjennomføre Gå til skolen-aksjonen i Norge. Den skolen hvor størst andel prosent av elevene ved skolen går eller sykler til skolen 18. oktober blir premiert.
Når barne går til skolen, får de en positiv start på dagen. Tenk på alt de opplever på skoleveien! Mange skoler i Norge har satt "gå til skolen" i system, og de rapporterer om mer opplagte unger og mindre biltrafikk rundt skolen, opplyser prganisasjonen i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.