*Nettavisen* Nyheter.

Fredensborg-mann del av narkonettverk

Den 29 år gamle mannen er dømt til over fem års fengsel for den omfattende narkosmuglingen.

En 29 år gammel mann fra Fredensborg smuglet 5,7 kilo kokain til Norge, som del i et større narkonettverk.

En 29 år gammel mann ble først pågrepet med litt over et halvt kilo kokain. Under husransakelse i mannens leilighet den påfølgende dagen, fant politiet 257. 000 kroner. Da de bad ham redegjøre for pengene ble kom fra, ble Fredensborg-mannen svar skyldig.

Internasjonalt narkonettverk

Høsten 2007 fikk Oslo politidistrikt en rettsanmodning fra tysk politi. Tyske etterforskere hadde avdekket omfattende kokainsmugling, blandt annet til Norge.
En av leverandørene ble kalt "Silver".En annen av bakmennene kalte seg "Prince Lucky Simon". Han er nå siktet for smugling av 21 kilo kokain.
En tredje bakmann drev reisebyrå, og fikset billetter og opphold for smuglerne. "Silver" og tredjepersonen er pågrepet i Tyskland, mens "Prince Lucky Simon" er på rømmen. Den 29 år gamle Fredensborg-mannen ble tilbudt og mottok kokain fra "Prince Lucky Simon".

Tre norske kontaktpersoner

Forut for henvendelsen fra tysk politi var tre polske narkotikakurerer tatt på Torp flyplass i Sandefjord. To av dem var ektefeller. Ektefellene avga meget omfattende politiforklaringer, også om innførsel av narkotika som politiet ikke hadde kunnskap om på daværende tidspunkt.
På grunnlag av opplysninger fra tysk politi og vitneforklaringene til det polske ekteparet, kom politiet i Oslo til at det var tre personer som skilte seg ut som kontaktpersoner i Norge: "Ghetto", Ti og Ugo. Blant dem, den domfelte 29-åringen.

Narkonettverk

I begge tiltalepostene står 29-åringen tiltalt for å ha handlet som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe.
Retten kom frem til at den domfelte 29-åringen ikke skal dømmes for dette, da han ikke hadde noen sentral posisjon i narkonettverket.
"Gruppetilhørigheten må anses som en skjerpende omstendighet" står det å lese i dommen.

Organisert kriminalitet

29-åringen hadde kommet med en uforbeholden tilståelse til politiet før hovedforhandlingen, noe som gav ham en ikke ubetydelig strafferabatt.
29 -åringen ble dømt til fengsel i fem år og tre måneder, og inndragning av de 257 000 kronene politiet fant under ransakingen av hjemmet hans i Fredensborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.