RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredning på barnas bekostning

Ikke alle er like begeistret for fredningen av Frognerparken. Fremskrittspartiet stemte i mot.

FROGNER: Vi har nå sett to store fredningssaker som berører Oslos største bydel (Bygdøy og Frognerparken - journ.anm), og i begge saker er det fremtidige idretts- og fritidstiltak for barn og unge jeg frykter vil bli berørt, sier Camilla Wilhelmsen (Frp) i en e-post til Lokalavisen.

Frp var det eneste partiet i bystyret som valgte å stemme i mot fredningen.

Vi stemte mot fordi vi mener at denne fredningen ikke er til det beste for parken, verken hva gjelder selve parkanlegget eller den videre utvikling av idrettsanleggene, sier Wilhelmsen.

Wilhelmsen understreker at Frp mener parken bør forvaltes på en forsvarlig måte - det er de strenge fredningsbestemmelsene de ikke vil stå inne for.

Det har selvfølgelig aldri vært noen tvil om at Vigelandsanlegget skal tas godt vare på, men parken består av så mye mer som må få lov til å utvikle seg i takt med innbyggernes behov, og parken bør få være til glede for alle. Jeg er bekymret for at kulturminnefredningen vil hindre en fornuftig utvikling av lokalmiljøet. Da tenker jeg som sagt på vanskelighetene for å utvikle lek- og idrettsanlegg for barn og unge, sier Wilhelmsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere