Fredrik Løvdahl får trene med klubben

UTESTENGT: Fredrik Løvdahl (20) ble forrige uke utestengt fra hockeybanen i ett år for dommerangrep. Her blir han utvist mot Ringerike tidligere i år.

UTESTENGT: Fredrik Løvdahl (20) ble forrige uke utestengt fra hockeybanen i ett år for dommerangrep. Her blir han utvist mot Ringerike tidligere i år. Foto: ARKIVFOTO

Fredrik Løvdahl (20) ble forrige uke utestengt fra hockeybanen i ett år for dommerangrep. Ledelsen i klubben skal nå gjøre det de kan for at han skal fortsette etter at dommen er ferdigsonet.

OSLO: Furusets Fredrik Løvdahl får ikke spille ishockey det kommende året etter at han i februar skal ha både skallet og drapstruet dommeren i en kamp mot Bergen.Spilleren ble først utestengt i ni kamper, hvor fire var betinget. Denne dommen ble anket, og apellutvalget mente at en utelukkelse på ett år er det riktige utgangspunkt i denne saken.

Drapstruet dommer

Aftenposten har gjennomgått dommen og skriver at under kampen pådro Løvdahl seg en tominutters utvisning for slashing, en avgjørelse han ikke var enig i. Løvdahl støtte da sammen med dommeren, og dommeren falt ned på isen etter det som dommertrioen hevdet var en nedskalling. Løvdahl selv hevdet at fallet skyldtes dårlig balanse.

Deretter startet flere tumulter, og en av linjedommerne skal ha fått et slag på haken og køllen i brystet fra Løvdahl, noe Løvdahl hevder ikke skjedde. Han forklarte at han forsøkte å rive seg fri fra linjedommer. Linjedommeren sier videre at han måtte holde Løvdahl nede for å unngå flere situasjoner og da skal Løvdahl ha truet med at «jeg skal få deg drept».

LES OGSÅ: Vanskelig start for Furuset

Anker trolig ikke

Furuset-leder Anders Skaslien reagerer på at straffen ble så mye strengere i appellutvalget.

– De trekker frem gamle saker Løvdahl har vært involvert i. Det er merkelig at et stort avvik fra dommen i dispilinær- til appellutalvaget, sier han.

De har nå fått lest dommen og det er lite som tyder på at klubben går videre med denne saken.

– Ingenting tyder på at vi kommer til å anke dette. Men det er fortsatt ikke ferdig vurdert, sier Skaslien til dittOslo.

Frykter karrieren er over

Furuset-lederen sa til NRK at han nå fryktet at karrieren til Fredrik Løvdahl er over.

– Det å være ute av ishockeyen i ett år, er nesten det samme som å legge skøytene på hylla. Vi er redd for at karrieren er over, sa Anders Skaslien til NRK.no.

Hva skal dere gjøre nå for å ta vare på spilleren?

Vi må ha tett kontakt med han. Og så får han være med på trening, sier Skaslien til dittOslo.

– Tror du han kommer tilbake på isen om ett år?

Akkurat nå ser det mørkt ut, men ingenting er umulig, avslutter Anders Skaslien.

Fredrik Løvdahl blir foreløpig skjermet fra pressen av klubben.

Leder for Norges Ishockeydommerklubb, Øyvind Moltke-Hansen, er svært godt fornøyd med at apellutvalget har satt en strengere straff.


– Vi mener det er bra at dommernes sikkerhet blir tatt på alvor. Fysiske angrep mot funksjonærer skal slås hardt ned på, sier Moltke-Hansen til NRK.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.