RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stasjonsfjellet skole deltar på «Europaeksperten». De satser på seier. Bak f.v.: Line Bøe Skreosen og Seline S. Johannessen. 
Foran f.v.: Fredrik Grønstrand, Harald Bøe Nilsen og Sarvani Mahalingan.
Stasjonsfjellet skole deltar på «Europaeksperten». De satser på seier. Bak f.v.: Line Bøe Skreosen og Seline S. Johannessen. Foran f.v.: Fredrik Grønstrand, Harald Bøe Nilsen og Sarvani Mahalingan. Foto: FOTO: CAMILLA SVENDSEN

Fredrik og Harald satser på seier

Fredrik, Harald og resten av 9. trinn på Stasjonsfjellet skole setter alle kluter til i kampen om å bli Oslos europaeksperter.

OSLO/STOVNER: Mandag klokken 10 åpnet konkurransen «Europaeksperter», en spørrekonkurranse for 9. trinn på nett. Det hele skjer i forbindelse med Forskningstorget 2010. ARENA står bak opplegget.

Vinnerne får 25.000 kroner til en klassetur. 12 skoler påmeldt, hvorav det er 25 klasser/lag som deltar.

Elevene på Stasjonsfjellet skole er sikre på at de har en god sjanse til å vinne. Ikke bare har de veldig lyst til å vinne, men de trenger også førstepremien.

– Hvert år har 10. trinn reist til Polen med «Hvite busser». Dette er noe elevene selv har betalt, men siden skolene ikke lenger har lov til å ta imot penger fra elevene, så må vi finne andre måter å finansiere turen på, sier Harald Bøe Nilsen (14).

Han sitter klar til å svare på spørsmål sammen med klassekameratene Seline S. Johannessen, Sarvani Mahalingan, Line Bøe Skreosen og Fredrik Grønstrand.

Best på geografi

«Europaeksperten» foregår i to runder der elevene skal sette seg inn i, og svare på spørsmål om Norge og Europa og EU. De tre beste klassene kommer til en finale som går direkte på Forskningstorget på Universitetsplassen 24. september. Det er aller første gang «Europaeksperten» arrangeres, og pengepremien er det utenriksdepartementet som finansierer.

9. trinn på Stasjonsfjellet skole har ikke hatt så mye om EU på skolen ennå, men de har hatt mye om Europas land og steder.

– Vi er nok best på geografi, sier Johannessen.

– Vi blir litt skuffa om vi ikke vinner, sier Skreosen, mens de andre nikker.

– Skal nok greie det

De håper på førstepremien, en god start på finansieringen av turen med Hvite busser. Ellers skal de selge mat i kantina, de skal ha dugnader og kakesalg. 500.000 kroner må i reisepotten for at 9.-klassingene skal få reise på tur.

– Vi ha fått beskjed om at det ikke er sikkert at det blir tur på grunn av de nye reglene om at skolene ikke skal kreve penger av elevene. Med disse pengene får vi i hvert fall en god start. De nye reglene er noe tull, sier Grønstrand.

Tull eller ikke, de fem har reiselysten på topp og vil trå til for at pengepremien går til Stasjonsfjellet skole.


Før konkurransen åpnet hadde ikke elevene anelse om hvordan konkurransen skulle være, bortsett fra at den handler om Europa og EU.

– Vi skal nok greie det uansett, sier Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere