*Nettavisen* Nyheter.

Fredrikstad ble for sterke for Oslojuvelene

Gøran Kallåk var en trussel i luftrommet og skapte trøbbel for Fredrikstad på dødballer. Foto: Foto: Knut Øydna

4.-divisjonslaget klarte ikke å detonere en cupbombe mot laget fra plankebyen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var folksomt på Frogner stadion da Oslojuvelene tok i mot Fredrikstad på hjemmebane i første runde i cupen. Foto: Foto: Knut Øydna

FROGNER: Oslojuvelene ble startet i 2004 av en kameratgjeng fra Telemark. Laget bestod av telemarkinger som jobbet og studerte i Oslo, og den profilen har klubben beholdt ti år senere.

– Vi er en gjeng kamerater fra Telemark som bor i Oslo og spiller fotball en gang i uken for å holde formen ved like. Vi har tidligere spilt sammen i klubber som Pors og Odd, og nå spiller vi sammen i Oslojuvelene, sier trener Jon Semb.

LES OGSÅ: VIF videre i cupen etter sjansesløseri

LES OGSÅ: Tre nye mål for Groruds superspiss

Torsdag ble en ny milepæl i klubbens korte historie, med debut i cupens første runde.

– Det var en stor opplevelse å få spille mot Fredrikstad sammen med vennegjengen. Det var stor stemning både på tribunen og banen, sier Semb.

Nervøs åpning

Kanskje var det cup-nerver som preget spillerne i åpningen av kampen. Fredrikstad startet i høyt tempo og scoret to kjappe mål i starten av første omgang.

– Vi merket tidlig at det var nivåforskjell på lagene. De spilte med et veldig høyt tempo og hadde mye ballbesittelse, det var helt klart ferdigheter i Fredrikstad-laget,sier Semb.

– Det var litt synd med de to første målene, vi ble tatt litt på senga i begynnelsen av kampen. Resten av kampen er vi nesten på bølgelengde med Fredrikstad, sier Semb.

Etter sjokkåpningen ble kampen mer jevnspilt, og Oslojuvelene hevet seg betraktelig. Stillingen var 0-3 til pause, men i andre omgang kom Oslojuvelene på banen med større selvtillit og scoret et mål rett etter pause.

LES OGSÅ: «Kåffa» kollapset totalt

– Vi slet med å få til spillet vårt i den første omgangen, så det var deilig å få det målet i begynnelsen av omgangen.

– Det var moro å putte et mål og spille mot noen som er bedre. Det var de glade amatører mot proffer som får betalt for å spille fotball. Jeg synes vi kom fra det med æren i behold, sier målscorer Mats Martinussen.

Godkjent resultat

Resultatet ble til slutt 1-5 i favør Fredrikstad, men det var allikevel ingen som deppet etter kampen, tross tapet.

– Vi visste at det ville bli vanskelig på forhånd, men jeg synes på ingen måte at vi blir overkjørt i kampen og vi gjorde en god innsats. Nå satser vi på å ta med oss denne gode opplevelsen til 4. divisjon og sikrer opprykk denne sesongen, sier Semb.

Etter kampen var det stor stemning i garderoben og champagnen ble sprettet.

– Nå skal gjengen en tur ned på Aker Brygge og ta en liten fest for en vel gjennomført kamp, det har vi fortjent, sier Semb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag