RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredsprisvinnere fra Holmlia


(Fv.) Yannis Moula, Jonas Haug-Ingebrethsen, Sofie Hvitsand Nilsen, Nadia Olsen, Johanne Ekrol Lofthus, Isabel Matre, Bilal Njie og Aksel Eck Kjærstad, har arbeidet med en rapport om behandling av elektronisk avfall.
(Fv.) Yannis Moula, Jonas Haug-Ingebrethsen, Sofie Hvitsand Nilsen, Nadia Olsen, Johanne Ekrol Lofthus, Isabel Matre, Bilal Njie og Aksel Eck Kjærstad, har arbeidet med en rapport om behandling av elektronisk avfall. Foto: Foto: Privat
Det var ingen kinesiske protester da elever fra Hallagerbakken skole ble tildelt ungdommens fredspris og 25.000 kroner.

HOLMLIA: Elever på Hallagerbakken skole har i år jobbet med problemene som forårsakes av at elektroniske apparater ikke blir tatt skikkelig hånd om når de kastes. De har blant annet skrevet en rapport om elektronisk forsøpling.

Dette er er bakgrunnen for at de ble tildelt Ungdommens fredspris i kategorien for miljø.

– Viktig bidrag

Hallagerbakken skole fikk hele 25.000 kroner i prispenger. Kategorien de vant i heter så mye som, «Arbeid for miljøutvikling – grønnere og vakrere natur og miljø».

Juryen begrunnet tildelingen slik:

– De elektroniske miljøagentene på Hallagerbakken skole har gjennom sitt arbeid skapt økt forståelse for de store miljøutfordringene vi står overfor. Skolens miljøbrosjyre er et viktig bidrag i dette arbeidet, og viser elevenes store engasjement i dette arbeidet.

Ungdomsstyrt

Hele fredspris arrangementet i Gøteborg ble gjennomført av ungdommen selv. Noen tok imot alle gjestene ved inngangen, andre laget blomsterbuketter, serverte gjestene under middagen eller tok seg av det tekniske.

Ungdommens fredspris er en del av samarbeidet ”Oslo-Gøteborg regionen” og har som mål å bidra til økt engasjement for fred og demokrati, kulturelt mangfold og en bærekraftig utvikling på tvers av landegrensen mellom Norge og Sverige.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere