RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freidig sangkor møter oppsalelever


Oppsal skoles barne- og ungdomskor. FOTO: Privat
Oppsal skoles barne- og ungdomskor. FOTO: Privat
Torsdag 4. juni kan du oppleve 150 lokale sangfugler i alderen 7-82 år på én gang, når to av bydelens trofaste kor slår sine stemmer sammen.

ØSTENSJØ: Under bydelsdagene møter Sangkoret Freidig (90) de noe yngre sangfuglene i Oppsal skoles barne- og ungdomsskor (50+) i Fellesskapshuset på Abildsø.

Abba, allsang og trylling

- På konserten skal det fremføres muntre barnesanger, nordiske folkesanger, Abba-låter, korsanger og allsanger, forteller Odd Kåre Byman i Sangkoret Freidig og Signe Gloppen i Oppsal skoles barne- og ungdoms-kor.

- Vi ser frem til dette samarbeidet. Freidig er jo et kor med lang tradisjon, og det er Oppsal skoles barne- og ungdomskor også, fastslår Byman.

- Dette er et veldig morsomt samarbeid, og vi gleder oss skikkelig til å presentere resultatet, sier Gloppen.

Trylleinnslag blir det også, og Byman og Gloppen lover en storkonsert med veldig god stemning.

140 års sangtradisjon

Oppsal skoles barne- og ungdomskor teller cirka 60 aktive sangfugler i alderen 7 -13 år. Koret har en lang og stolt historie gjennom mer enn 50 år og veldig mange har hatt anledning til å stifte bekjentskap med disse sangglade barna i nærmiljøet. Koret er inne i en aktiv periode og deltar i år på korfestivaler både i inn- og utland.

Sangkoret Freidig er et blandet kor og har cirka 90 aktive medlemmer i alderen 20-82 år. Koret har lang tradisjon i bydelen, og gjennomførte 90 års jubileumskonsert i Universitetets Aula i 2008.

Koret har allerede fremført en unik visekonsert med tekster av Bjørn Rønningen, og har korkafé, høstkonsert og julekonsert på sitt videre program i år.

Cathrine Skar er dirigent for oppsalkoret, mens Svein Skøyeneie er dirigent for Freidig.

Konserten begynner klokken 18.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere