RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremdeles positiv til kunstisbane


Politikernes håndslag til Bo Callander og Røa idrettslag var 10 millioner i 2008. Nå er reguleringsplanen til politisk behandling.Fra venstre: Henning Holstad (Frp), Bo Callander, Aud Kvalbein (KrF), Bård Folke Fredriksen (H) og Kjell Veivåg (V). 
Foto: Vidar Bakken
Politikernes håndslag til Bo Callander og Røa idrettslag var 10 millioner i 2008. Nå er reguleringsplanen til politisk behandling.Fra venstre: Henning Holstad (Frp), Bo Callander, Aud Kvalbein (KrF), Bård Folke Fredriksen (H) og Kjell Veivåg (V). Foto: Vidar Bakken
Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen, vil ha kunstisbane på Bogstad.

BOGSTAD: I 2008 bevilget bystyret 10 millioner kroner til kunstisbane på Bogstad. Den gang var Bård Folke Fredriksen leder av finanskomiteen i rådhuset. Nå er han byråd for byutvikling og planforslaget har havnet på hans bord til behandling. I planforslaget ligger Røa idrettslags prosjekt og et mindre omfattende forslag som Plan- og bygningsetaten har utarbeidet.

Sambruk av areal

– Er du fremdeles like positiv til kunstisbane på Bogstad og tror du byrådet vil innstille på dette?

– Ja, jeg er positiv til kunstis på Bogstad og utvikling av flere spilleflater for breddeidretten i Oslo vest som i mange år har hatt for få anlegg. Derfor har byrådet igangsatt bygging av både kunstisbaner, haller og kunstgressbaner i denne delen av byen. Jeg forskutterer ikke hvilket av de to alternativene for Bogstad som jeg vil foreslå. Først skal vi gå igjennom alle høringsuttalelsene og avveie disse. Det jeg derimot er sikker på, er at vi i Oslo må få til flere gode anlegg, både for organisert idrett og uorganisert aktivitet. Da er sambruk av areal, slik som foreslått på Bogstad, et gode, sier Folke Fredriksen.

En buffer mot utbygging

– Har byrådet bedt Plan- og bygningsetaten (PBE) om å utrede et mindre omfattende alternativ?

– Det er ikke byrådet som har bedt PBE utrede et annet alternativ. Det har etaten gjort på eget faglig initiativ, muligens i et forsøk på å unngå statlige innsigelser. Alt dette, inkludert riksantikvarens, fylkesmannens, idrettslagets og naboenes uttalelser er det jeg nå skal jobbe med før jeg fremmer min innstilling for bystyret. For øvrig har jeg aldri sett på idrettsanlegg i markas randsone som noen trussel mot marka, snarere tvert imot. Idrettsanlegg i markas randsone, er en effektiv buffer mot utbygging av marka og sikrer at marka brukes av stadig nye generasjoner, sier han.

Markalovens formål

– Det beste vern ligger etter mitt syn i aktiv bruk. Oslo kommune har derfor i mange år vært opptatt av slike anlegg, det er nok å nevne Holmenkollen, Bogstad golfklubb, Tryvann og alle idrettslagene som har sine løyper, baner og traseer på markagrensen. Idrett ble heldigvis tatt inn som en del av markalovens formål, da Stortinget behandlet loven. Markaloven må ikke bli et hinder for aktiv bruk av oslofolks viktigste rekreasjonsområde, sier Folke Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere