RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremskrittspartiets kulturpolitikk

Etter at Dagsavisen la all redaksjonell integritet til side og gikk til frontalangrep på FrPs kulturpolitikk ved å ryddet hele sin forside og advare mot FrP, har mange kastet seg inn i hylekoret.

Det er helt rett i at vi ønsker å kutte i pressestøtten til partiavisene. Det vil sannsynligvis ramme Dagsavisen hardt, siden de mottar mer støtte enn noen annen avis i landet.
Men de glemmer å fortelle at vi ikke har foreslått å kutte støtten til alle de lokale avisene, som er viktige i mange små lokalsamfunn.

FrP ønsker en sterkere satsing på frivillig og deltagende kultur. Vi ønsker at de offentlige pengene som brukes skal gå til idrettslag, amatørteater, korps, kor, bygdelag og foreninger. Vi har foreslått en fullstendig moms-fritakordning for de frivillige lag og organisasjoner. Vi har foreslått et fond for samarbeid mellom kultur- og næringsliv. Og det har aldri vært bevilget mer penger til barne- og ungdomsidretten som under det sittende FrP byrådet.

Ofte fremstilles vi som om vi er kulturfiendtlige. Det er vi ikke, og heller ikke er vi mot smale kulturuttrykk. Det er offentlig finansiering av de smale kulturuttrykk vi ønsker å redusere.

Vi ønsker ikke å mene hva som er god eller dårlig kultur. Vi lar folk bestemme selv. Kultureliten liker ikke at FrP legger vekt på at kulturlivet må tilby noe som publikum vil ha. Enkelte liker ikke at vi ønsker å bruke minst mulig offentlige penger.
Folk ønsker seg så mye forskjellig at det ikke er variasjonsbredden som kommer til å mangle med FrPs kulturpolitikk. Når man flytter makten fra politikere, byråkrater og kultureliten til folk flest, vil vi sikkert oppleve at de ønsker seg ganske mye forskjellig - fordi folk er forskjellige. Kanskje det fører til et større mangfold enn i dag.

Det er ikke politikernes ønske om politisk korrekt kultur som bør dominere. Å bevilge offentlige kroner på den måten er å lulle seg selv inn i en tro om at man lærer sine samfunnsborgere å bli bedre mennesker, mens man selv får sole seg i glansen skapt av de man bevilger penger til.

Kulturen er samfunnsbærende og identitetsskapende. Samtidig blir det feil å tro at folks smak skal resultere i forflatning. Fremskrittspartiet mener at det er den rike variasjon i hva folk ønsker av kultur som sikrer at kulturen er rik, variert og nyskapende. At en smal kulturelite skal bestemme i hvilken retning kulturen skal utvikle seg, tror vi ikke på.

Mazyar Keshvari
Bystyrerepresentant og kulturpolitisk talsmann i Oslo FrP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere