Gå til sidens hovedinnhold

Fremstiller Frp-topper som Ku Klux Klan

– De er en latterlig gruppe og de skjønner ikke sitt eget beste, sier Per Sandberg i Frp, som sammen med kollega Per-Willy Amundsen blir fremstilt som Ku Klux Klan i ny musikkvideo.

OSLO: Den nye musikkvideoen til låta «Naboklager 2.0» av Gatas Parlament, med svenske Promoe og Tommy Tee, vekker oppsikt. Den fremstiller Frp-toppene Per-Willy Amundsen og Per Sandberg som Ku Klux Klan-medlemmer, som har kidnappet og bundet fast en mann.

«Okkulte Frp-ritualer»

I musikkvideoen ser man MGP-general Per Sundnes som blir overfalt av kriminelle tilknyttet hip hop-miljøet på Oslo Øst.

Gatas Parlament jobber i laboratoriet til Tommy Tee hvor de utvikler et bass-våpen mot plagsomme naboer.

I etasjen over har to herrer kledt i spøkelsesuniform bundet fast en ung mann, og driver med det Gatas Parlament på sine nettsider kaller «okkulte Frp-ritualer, som mange kjenner til er vanlig i lukkede rasistmiljøer på Stortinget».

På gruppens nettside er Frp-toppene Per Willy Amundsen og Per Sandberg oppført som skuespillere.

Del på Facebook

Er ikke med i videoen

– Det kan jeg bestemt avkrefte, jeg er ikke med i videoen, sier Per-Willy Amundsen. Han tar det å bli fremstilt som Ku Klux Klan medlem med stor ro.

Det er vel ingen som tror på det når de ser videoen. Gatas Parlament har ikke noe injurierende kraft. De er bare en gjeng venstreradikale som ønsker publisitet rundt plata si.

– Jeg er ikke så veldig glad i hip hop. Vi får la de styre med sitt, jeg konsentrerer meg om ordentlig musikk, sier han.

Frp-kollega Per Sandberg er ikke fullt så overbærende i sin beskrivelse av rap-gruppen.

Les også: Gatas Parlament klare for Melodi Grand Prix

Begeret renner over

– Det som er trist er at venstrevridde mennesker ikke skjønner sitt eget beste i kampen mot rasisme. De roper rasisme så mye, og drar opp rasismekortet så ofte, at ordet rasisme som begrep er ødelagt, sier Sandberg.

Han forteller at han gjennom mange år på Stortinget er blitt kalt rasist så mange ganger at begeret nå er i ferd med å renne over.

– Jeg har barn og familie, og har nå kommet til et punkt der jeg vurderer å reagere, sier han. Sandberg beskriver scenen der det hevdes at det er han og Amundsen i KKK-kostymer med en kidnappet mann som «ufyselig», og mener det er en helt ubegrunnet beskyldning.

– Jeg regner med at folk er smarte nok til å gjennomskue dette, men jeg vet ikke om noe mer alvorlig enn å bli fremstilt slik, sier han.

Les også: Røverhistorier fra Gatas Parlament

Ikke politisk

– Det bildet vi har i videoen av Frp er ikke noe verre enn det bildet de gir av seg selv, slik de uttaler seg om store deler av befolkningen i Norge. Morsomt at Frp beskylder oss for å skrike etter oppmerksomhet, for det er typisk Frp-taktikk, sier Don Martin i Gatas Parlament.

Han forteller at videoen ikke har et politisk budskap.

– Egentlig prøver vi bare å lage et univers hvor man trenger hjelp mot ufyselige naboer. Vi er sinnsykt stolte av videoen. Det var mange folk involvert som gjorde en stor innsats, sier han.

Chirag trenger filmrolle

Don Martin forteller at ideen til låta kom når de var hos en kompis.

– Naboene under hadde spilt sykt høy musikk midt i uka sånn at han ikke fikk sove. Da tenkte vi på å finne den låta med mest bass for å ta igjen, sier han.

Don Martin sier at det morsomme etter at videoen kom i gang er at produsent Tommy Tee begynte å forske ordentlig på bassen.

– Man hører bassen selv om man ikke har basshøytalere, sier Don Martin, som røper at målet med videoen også er å lansere Karpe Diems Chirag Patel sin skuespillerkarriere.

– Han er en skjult perle og spiller så bra at det er åpenbart at han trenger en filmrolle, sier Don Martin.

Venstreradikal

Gatas Parlament blir betegnet som en venstreradikal rap-gruppe, og har flere ganger tidligere uttalt seg negativt om Frp.

Gruppen består av Don Martin, Elling Borgersrud og Jester. Aslak Borgersrud har nettopp forlatt gruppen.

Hva mener du om musikkvideoen? Diskuter i kommentarfeltet.

Reklame

Dette gir du til morsdagen