*Nettavisen* Nyheter.

Fremtiden sett fra Holmlia

I 2001 startet OBOS-botainment et pilotprosjekt hvor elever ved utvalgte skoler får prøve seg på utformingen av fremtidens bomiljø. Nå er Holmlia skole i gang med prosjektet.

HOLMLIA: Første skole som var med på prosjektet var Lambertseter, og siden den gang har en rekke skoler deltatt. Prosjektleder er Knut Heier.

Vant konkurransen

I fjor høst hadde alle niendeklassinger i Oslo mulighet til å vinne stipendet der OBOS betaler for gjennomføringen av prosjektet. Holmlia skole var blant de heldige vinnerne, og onsdag forrige uke fikk elevene anledning til å vise representanter for OBOS hvor langt de er kommet i prosessen med å lage forslag til modeller for hvordan man kan bo i en storby. Informasjonssjef i OBOS, Aage Pettersen, lot seg tydelig imponere over hva elevene hadde å vise frem.

- Før jeg begynte i OBOS hadde jeg en forestilling om at blokker var tilfeldig plassert, men har fått en a-ha opplevelse senere, og skjønt at dette selvsagt ikke er tilfelle, sa han til elevene, som i månedsvis har tegnet på forskjellige modeller til hus og blokker.

Glass!

Trym Schade Warloe er en av de som har kastet seg inn i prosjektet med glødende interesse, og viste mer enn gjerne frem sine tegninger til tidligere nevnte Aage Pettersen.
- Det skal være vinduer over alt, flere etasjer og gode muligheter for å spille dataspill i hjørnet der borte, fortalte han ivrig, og pekte og forklarte.
- Du må leie noen til å pusse vinduene du da, eller får du jo ikke tid til noe annet, spøkte Pettersen. Prosjektet fortsetter i månedene som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag