*Nettavisen* Nyheter.

Fremtidens Lambertseter

Det er farlig å rope hurra for tidlig, men nå synes det å være all grunn til både flagge og uttrykke begeistring. For med den avtalen som nå foreligger for Symra, tror Nordstrands Blad det ligger an til en god fremtid.

Vi får rik anledning til å se film i den gamle kinobygningen, det lokale kulturliv vil få et permanent og tilrettelagt sted å utfolde seg, og Lambertseter vil bli et sentralt sted i Oslo sør-øst. Også sentervirksomheten skal oppgraderes.

Fra å ha hatt drabantbystempel i mange år, kommer Lambertseter nå i et godt fokus. Ikke så å forstå at en drabantby-betegnelse er negativ i seg selv. Men nå får man både i pose og sekk.

OBOS har luftet planer for en betydelig oppgradering av kjøpesenteret, og nå skal den gamle kinobygningen innlemmes i helheten og få en kraftig oppgradering. Symra skal bli en kulturblomst.

Hvor viktig det er å få gode samlingssteder, har vi sett mange steder. Med et vidtspennende kulturbegrep skal Symra løftes til nye høyder. Siste års virksomhet på privat og entusiastisk basis har vi sett har vært problematisk. Det er ikke lett å både få en publikumsgod drift og klare de økonomiske forpliktelser når grunnlaget ikke er større enn det har vært. Nå kommer det profesjonelle drivkrefter, og dette sammen med hva vi har av lokal kulturentusiasme, må gi et bra resultat.

Det skal bli spennende å se hva et kjøpesenter kombinert med kulturtilbud kan gi.

Tidligere hadde vi samfunnshus knyttet til sentrene. Nå er selve sentrene samlingssteder, og det er derfor viktig at de gir gode tilbud. På Lambertseter vil Symra, enten det nå får tilleggsbetegnelsen kulturhus eller noe annet, bli samlingsstedet, og her blir det rik anledning både til utfoldelse og få gode inntrykk.

I disse dager dreier mye seg om ordet VALG. Det blir vanskelig å sikre seg godt valgflesk ut av Symra-saken, for det er tverrpolitisk enighet om det opplegget som nå er presentert. Sjelden er det så stor enighet i en sak som den vi har fått om Symra.

Og med et helt nytt senter, vil Lambertseter bli det sentrale i bydelen. Tanken til OBOS er å få det som et godt tilbud for mange, men ikke større enn at det skal fremstå som et lokalsenter. Og stikkord skal være trivsel og trygghet.

Mange vil helt sikkert i spenning se frem mot oktober 2008 da det hele skal være ferdig og offisielt kan gjenåpnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.