*Nettavisen* Nyheter.

Fremtidsskolen Ullern

Innovasjonsparken, som vil være klar til oppstarten av skoleåret 2012, skal bygges der Ullern videregående ligger i dag. Foto: Elisabeth Wang

En fantastisk mulighet til å lage en av verdens mest spennende skoler.

ULLERN: Det sier rektor Pål Riis ved Ullern videregående om kontrakten Utdanningsetaten nylig undertegnet med Oslo Cancer Cluster. Denne kontrakten innebærer at Ullern videregående blir en del av Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark, som skal bygges på området hvor Ullern videregående ligger i dag.

Forskere vil undervise

Parken vil stå ferdig til begynnelsen av skoleåret 2012 og vil også huse bioteknologibedrifter, forskningssentre og sykehus.

Forskere fra Radiumhospitalet og bioteknologibedriftene vil gi gjesteforelesninger innen realfag, elevene kan få praksisopplæring i biotekbedriftene, og helsefagelever og elektrofagelever skal få praksisplasser på sykehuset allerede det første skoleåret.

Unikt fagtilbud

Dette gir oss muligheten til å tilby et unikt fagtilbud innenfor realfag, økonomifag, elektrofag og helse- og sosialfag, sier Riis.

Skolens mediefag vil heller ikke bli nedprioritert. Som en del av en innovasjonspark, vil vil elevene på denne linjen få gode muligheter til blant annet å lage websider og markedsføringskampanjer.

Også lærerne vil nyte godt av den nye ordningen, ved at de er sikret systematisk faglig etterutdanning.

Skolen skal vokse

Vi skal vokse. Det vil bli mange flere lever og lærere, forteller Riis.

Men bortsett fra et bedre skoletilbud, vil nye Ullern videregående få lite følger for lokalmiljøet.

Dette er et tilbud fra Oslo kommune, og elever fra hele Oslo kan søke på helt vanlig måte, og vi er opptatt av å ta vare å miljøet i nærområdene, sier Riis.

Men med skolens utvidede kapasitet, håper han at de vil tiltrekke seg flere elever fra hele byen.

Ingen eliteskole

Pål Riis, som vil fortsette som rektor etter at skolen blir del av innovasjonsparken, vil ikke kalle nye Ullern en "eliteskole".

Jeg tror dette blir en skole med stort mangfold, med tilbud for alle og enhver som vil lære noe mer enn vanlig, sier han.

Jeg vil si at "fremtidsskole" er et bedre uttrykk enn "eliteskole", fordi dette blir en skole som er mer åpen mot andre kompetansemiljøer. Det blir et levende miljø i undervisningen, med kortere vei fra forskerne til elevene. Du trenger ikke vente ti år før det kommer inn i lærebøkene, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.