RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet for filming

I desember i fjor ranet en 21-åring Esso-stasjonen på Grorud. Mens 21-åringen truet til seg 8000 kroner filmet en 18-åring det som skjedde. 18-åringen er nå frifunnet for delaktighet.

Grorud: Videoopptaket som er gjort gjennom et vindu i ei blokk like ved, gjør ikke 18-åringen til medvirker i det grove ranet ifølge Oslo tingrett.
Fikk ikke medhold
Politiet krevde inndragning av videokamerat da saken kom opp i retten, fordi det var brukt i forbindelse med en straffbar handling, men politiet fikk ikke medhold.
Tre av de seks unge mennene som var tiltalt for ranet ble dømt, mens de tre andre ble frifunnet.
Det var en 21-åring som gjennomførte ranet, mens de fem andre mennene fulgte med fra et vindu like ved. 21-åringen truet til seg 8000 kroner før han stakk fra bensinstasjonen.
Etter å ha gjemt ransutbyttet og pistolen på forskjellige steder, ringte 21-åringen politiet og lot seg arrestere. 21-åringen ble dømt til ett års fengsel, hvorav sju måneder ble gjort betinget.
Handlet i nødverge
21-åringen hevder at han handlet i nødverge fordi han tidligere hadde tyvlånt en bil og blitt stoppet av politiet. Bilen ble tauet inn da det viste seg at 21-åringen ikke hadde sertifikat. Det ville koste han 3000 kroner å få den ut igjen. Bileieren skal ha blitt rasende da det viste seg at 21-åringen ikke hadde penger til å få ut bilen, og han skal ha kommet med trusler om at han skulle "knuse beina eller knærne hans" om han ikke betalte, skriver dagbladet.no.
21-åringen hevdet at han derfor måtte gjøre et brekk for å skaffe pengene. Dommeren slo fast at det å begå et væpnet ran mot en bensinstasjon ikke kan betraktes som å handle i nødverge, skriver avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere