RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet for Skøyen-drapet


Det var i garasjeanlegget i dette borettslaget at Vegard Bjerck ble funnet drept i 2008. Mannen som var siktet for drapet ble onsdag frifunnet.
Det var i garasjeanlegget i dette borettslaget at Vegard Bjerck ble funnet drept i 2008. Mannen som var siktet for drapet ble onsdag frifunnet. Foto: ARKIVFOTO
Bevisene holdt ikke. Drapet på Vegard Bjerck (43) i Hofftunet står som uoppklart etter at den tiltalte i saken ble frifunnet i dag.

HOFF: Retten mener det ikke er bevist at det var den 45 år gamle IT-sjefen som drepte Vegard Bjerck (43) i garasjeanlegget på Skøyen i 2008, skriver VG på sine nettsider.

Drapet i garasjeanlegget på Hoff har krevd store politiressurser og mistanken ble etter en tid rettet mot en mann i nabolaget. Det skjedde etter at mannen ble pågrepet for å ha ripet opp biler i garasjen etter at politiet hadde hatt garasjen under overvåking.

SE VIDEO: Her gikk drapsmannen, mener politiet

Omstridt fruktkniv

Den tidligere IT-sjefen har hele tiden nektet å ha noe med drapet å gjøre. Han ble i dag frifunnet for drapet, men ble dømt for hærverk på biler i garasjeanlegget i Hofftunet borettslag, der Bjerck ble funnet drept. Bjerck ble stukket flere ganger med kniv før han døde.

En fruktkniv som tilhørte mannen var sentral i aktoratets bevisførsel, hvor ekspertuttalelser fra blant annet Tyskland og Nederland ble innhentet. Fem av seks ekspertrapporter sannsynliggjør at fruktkniven kan være drapsvåpenet.

Mailkorrespondanse

Et annet sentral element er at mannen gjennom diverse  tidfestet mailkorrespondanse mente han hadde alibi på drapstidspunktet. Aktoratet mente at disse mailene kunne bli generert automatisk av en type programvare. Den tiltalte er for øvrig IT-ekspert.

Datteren har gitt mannen alibi på drapstidspunktet.

LES OGSÅ: Tiltalt for drapet på Vegard Bjerck

Filmmanus

Det hører med til historien at den tiltalte har skrev et filmmanus etter drapet på Bjerck, som handler om en mann som dreper med en kniv i et garasjeanlegg.

Forsvaret har ment at mennesker som er observert i området rundt drapstidspunktet og som ikke er funnet kan være involvert i drapet.

Statsadvokat Svein Holden la ned påstand om 11 års fengsel i sin sluttprosedyre, mens forsvarer Knut Lindboe krevde full frifinnelse.

Forsvareren har også blitt hørt, og 45-åringen er nå frifunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere