*Nettavisen* Nyheter.

Frigg avviser at kampen mot Asker var fikset

JUBEL: Friggtrener Magnus Aadland mener at det ikke er noen grunn til å stusse på 7-1 seieren over Asker og at denne saken er med på å ta vekk æren for den gode prestasjonen til laget. Foto: ARKIVFOTO:ANDREAS LINDBÆK

Frigg knuste Asker 7-1 i siste kampen før ferien. Søndag varslet ledelsen i Asker NFF om at det merkelige resultatet.

OSLO: Det var etter at Norges Fotballforbund slapp nyheten at kampen mellom Ullensaker/Kisa og HamKam ble avlyst i går på grunn av at de mistenkte at spillere var involvert i kampfiksing, og at de mistenkte at Follo også var involvert i en episode, at ledelsen i Asker meldte stortapet mot Frigg var mistenkelig.

Vi har prøvd å kartlegge alt som skjedde, og ikke funnet noen grunn til mistanke. Det kom likevel som en overraskelse at Frigg vant med seks mål. Spesielt merkelig er det at det skjedde samme dagen som Follo-spillere mistenkes for å ha manipulert resultater, sier daglig leder Arne Knoph til VG.

Slitne spillere

Trener For Frigg, Magnus Aadland, mener at man skal være forsiktig med å skrike hysteri og at hele laget i så fall måtte vært involvert om denne kampen var fikset.

– De hadde 13-14 spillere som hadde spilt fire kamper på ti dager. I tillegg hadde de slått Stabæk ut av cupen tre dager før tapet mot oss. Samtidig var tre av midtstopperne deres ute mot oss. De var rett og slett slitne, sier Aadland som ikke tror på anklagene om at kampen er fikset.

– Det er en stygg anklage og jeg tror ikke på den. Jeg skulle ønske at kampen var filmet, slik at vi kunne sett at det ikke var noen enkeltsituasjoner som var mistenkelige. De hadde mental utladning etter kampen mot Stabæk, samtidig som de var fysisk slitne, sier Aadland til dittOslo.

Frigg ikke involvert

Men treneren er glad NFF tar dette på alvor, og han håper de tar de som eventuelt jukser.

– Men de bør ikke granske kampen ut i fra resultatet, men om det har vært suspekte spill på denne kampen er det riktig å granske den. Men uansett utfall, så er ikke Frigg involvert i det, sier Aadland.

Treneren tror også at mange spillere satser penger på eget lag når de spiller.

– Hos oss har vi tippelag, men vi spiller aldri mot oss selv om vi er på tippekupongen. Alle her vet at det ikke er greit, sier Aadland, som også har tatt tak i denne problemstillingen.

– Vi ble enige i går om at det er nulltoleranse å spille på eget lag, sier Aadland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.