*Nettavisen* Nyheter.

Frigg-bandy i skuddet

Med ni lag i seriespill og rundt 50 barn på bandy-skole yngler det av ivrige bandyspillere i Frigg.

Majorstuen: Bandyskolen er et skikkelig lavkostprosjekt. Alle barn som kommer hit får låne køller, skøyter og hjelmer, forteller, trener og altmuligmann Kjell A. Moe.

Arenaen er gamle ærverdige Frogner stadion, og bandyen trekker til seg barn fra bydelene Frogner og St. Hanshaugen.

Forrige sesong hadde vi et snitt på rundt 100 barn på bandyskolen, mens vi denne sesongen bare klarte å arrangere en trening før jul. Da kom det 50 barn på et par timers varsel, forteller Moe.

Nå ønsker han seg flere barn på isen, og alle fra seks år og oppover er hjertelig velkomne på bandyskolen på tirsdager klokken halv syv.

Vi har plass til mange flere, og vi har nok instruktører på plass. Barna kan bare møte opp på Frogner stadion, og så blir de tatt hånd om fra a til å, sier Moe.

Tor Audun Sørensen er mannen som dro i gang bandyskolen for cirka ti år siden.

Hadde det ikke vært for Tor Audun så hadde det ikke vært noe Frigg Bandy. Han er også primus motor for bandyskolen, og fikk Storbymidler til driften, forteller Moe.


Moro

9-åringene Martin Due Andersen, Andreas Borgen Knutsen og Birk Bårdson Stokke Hunskaar fra Frogner koser seg med bandyen.

Bandy er morsomt og kreativt, sier Andreas.

Og så er det et sosialt lagspill, legger Birk til.

Hva annet er bra med bandy?

Å spille kamper mot andre vi ikke kjenner, sier Andreas.

Og så får vi trimmet litt, sier Birk.

Guttene er ikke helt fornøyde med vinteren så langt.

Det har vært veldig dårlig med is. Vi har nesten ikke spilt noen kamper, så det har vært litt kjedelig, sier Birk.


For mildt

Isforholdene vi har hatt denne sesongen gjør at vi sliter med å gi et skikkelig tilbud til barna. Vi er på nippet til å miste spillere hver dag, sier en bekymret Kjell A. Moe.

Ifølge Moe er det satt av 70 millioner på 2007-budsjettet til Frogner stadion. Og per i dag verserer det flere alternativer med blant annet parkeringsplasser under stadion, og andre fasiliteter rundt banen.

Jeg håper på den enkleste løsningen som gir oss kunstis neste sesong. Det betyr i så fall at vi kan gi barna et ordentlig tilbud, sier Kjell A. Moe.

PS! Frigg stiller med et A-lag i bandy denne sesongen, og det er første gang på mange år.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.