RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frigg faretruende nær nedrykk

Frigg tapte lørdag 3-0 hjemme mot Raufoss og laget står nå i fare for å rykke ned til tredje divisjon.

FROGNER STADION: Kun målforskjell skiller Harstad og Frigg fra å ligge på nedrykksplass to kamper før sesongslutt. Harstad derimot skal spille søndag, og kan rykke ta et stort steg mot trygg grunn med seier borte mot Pors.

Jevnt mot Raufoss

Raufoss startet lørdagens oppgjør forrykende og tok ledelsen etter ti minutter da tomålsscorer Rocky Rexhep Lekaj scoret sitt første mål etter dårlig markering av Friggs forsvar.

Raufoss fortsatte å presse Frigg bakover i første omgang og ledet fortjent en null til pause. I andre omgang kom vertene bedre med, og trener Magnus Aadland tok stadig større sjanser fremover på banen.

Men på overtid scoret Raufoss to mål etter at Frigg sendte frem nesten alle spillerne i jakten på utligning.

Les også: Frigg fikk to røde kort mot Lyn

Tungt

Friggs kaptein, Vetle Gulowsen, er fornøyd med hvordan laget fremstår mot Raufoss.

–  De har banespillet, men skaper ikke særlig mye. De to siste målene er en konsekvens for at vi går for utligning, sier han.

– Vi klarer å legge et trykk på de mot slutten av kampen, men klarer ikke straffe dem. Det er typisk at bunnlag ikke klarer å avgjøre slike kamper.

For lite kontinuitet

Kapteinen er klar på at dagens Frigg-mannskap er altfor godt til å kjempe mot å rykke ned.

– Årsaken til at vi ligger der vi ligger ar at det har vært for mange utskiftninger. Vi har 16 nye spillere og det har vært for lite kontinuitet. Hadde vi hatt denne spillergruppen i januar er jeg helt sikker på at vi har vært på øvre banehalvdel nå, sier Gulowsen.

– Hva skal til at dere skal få den kontinuiteten?

– Laget må bygges over tid. Frigg har det laveste budsjettet av alle og betaler ikke spillerne, så alle har muligheten til å dra fra klubben. Man må få inn ressurser for å gi spillere kontrakter, sier kapteinen.

Les også: Frigg-gutter skal til Barcelona

Alta neste

Frigg må mest sannsynlig hente en del poeng på de to siste kampene. Neste lørdag drar de til Alta, mens siste serierunde går hjemme mot Fram Larvik.

– Vinner Alta i morgen er de seriemestre, og kanskje senker de skuldrene da. Men det blir uansett ikke lett. Det er viktig at vi limer igjen bakover mot Alta, sier han.

-    Er det tungt å kjempe mot nedrykk?

–  Fotball er selvsagt gøyere når man vinner kamper. Men vi er topp motivert, og vi har utrolig mye å spille for, avslutter kaptein Vetle Gulowsen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere