*Nettavisen* Nyheter.

Frigg møter Vålerenga i cupen

I Frigg jubler de høyt over å få møte Vålerenga i cupen. Så gjenstår det å se hvem som jubler ute på banen 16. april. Foto: ARKIVFOTO:ANDREAS LINDBÆK

Første runde i cupen er satt opp. I Frigg mobiliserer de bredt for å lage fotballfest når Vålerenga kommer på besøk.

FROGNER: Cupens første runde er småklubbenes mulighet til å måle krefter med de beste. Og Frigg kan se frem til en fotballfest når de møter Vålerenga i cupens første runde tirsdag 16. april.

Tidligere uttalte Ullerns Henrik Solberg at han ønsket seg Vålerenga, etter å ha slått Romsås 5-0 i sin kvalikkamp.

I Frigg håper de nå at møtet med storebror fra øst kan gi både en god sportslig opplevelse og bli en stor dag for klubben. Sist gang de blåhvite møtte eliteseriemotstand, var da Frigg tapte 4-0 for Lyn i cupen i 2009.

Flytter kanskje til Bislett

Friggs lagleder Pål Folke Schrøder er ikke redd for å bruke store ord om den kommende cupkampen.

– For oss som er en «bakgårdsklubb», som sliter med økonomi hver eneste dag og bruker øksa på budsjettet for å lure på hvordan vi skal få råd til trikken til neste kamp, er dette en himmelsk beskjed fra oven, som gir oss muligheten til å få noe vi ikke kunne drømme om, sier Schrøder til dittOslo.no.

Han håper naturlig nok på mange tilskuere på kampen. Kanskje enda flere enn de 2000 som Frogner stadion rommer.

– Vi er allerede i dialog med Klanen om muligheten for å flytte kampen til Bislett, sier Schrøder.

Bislett var også arena for fjorårets førsterundekamp mellom Vålerenga og Lyn, som VIF til slutt vant 2-1.

Mobiliserer bredt

Frigg håper å få til et stort arrangement, og nå mobiliseres det bredt i klubben, helt ned til vaffelstekingsnivå. Pål Folke Schrøder tror Frigg skal takle dette greit.

– Vi har god erfaring med å arrangere Frigg Cup både på våren og høsten. Da mobiliserer vi også hele klubben, sier Schrøder.

Til tross for at han ikke er så involvert i det sportslige i klubben, tar han utfordringen med å komme med et tips til hvordan cupkampen blir ute på banen.

– Hvis jeg skal være Frigg-patriot, noe jeg jo er, så spiller vi uavgjort til langt ute i andre omgang og vinner 1-0 til slutt, smiler han.

Resten av oppsettet

Flere Oslo-klubber er også klare for cupens første ordinære runde. Også på Rødtvet blir det et rent Oslo-oppgjør, når 4. divisjonslaget Grei tar imot Kjelsås fra 2. divisjon.

De andre kampene som involverer lag fra Oslo som følger: Oppsal - Ull./Kisa, KFUM Oslo - Fram Larvik, Lyn - Eidsvold Turn, Grorud - Gjøvik FF, Bærum - Oslo City og Ullern - Lørenskog. Samtlige kamper spilles onsdag 17. april, unntatt Frigg - Vålerenga, som altså er dagen før.

Se bildeserie fra treningskampen mellom Lyn og Frigg i vinter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.