*Nettavisen* Nyheter.

Frigg og sånt: Hurra for 2 x Tor

En epoke i Friggs historie er over. På mandag har Frigg Oslo FK årsmøte og styreformann Tor Andresen har varslet at han ikke tar gjenvalg. Daglig leder Tor Røste Fossen ble pensjonert i fjor, og har tryglet om å få lov til å slutte slik at han kan begynne på en siestafylt pensjonisttilværelse, men styret har ikke villet slippe han før nå. Ved St. hans-tider er det slutt også for han.

Tor Andresen har vært i klubben siden krigen og han både ser ut som, lukter og snakker som Frigg. Andresen er en av fotballens hederskarer og har gjort Kennedys berømte ord til sine: Ikke spør hva klubben din kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for klubben din.

Vi lever i en tid da alt skal måles i penger, klubblojalitet er ikke-eksisterende, og med kravstore foreldre som shopper tilbud til barna sine og krever profesjonalisering av trenertilbudet selv for 7-åringer. Andresen har stått mot dette presset og vært en garantist for at Frigg Oslo FK har overlevd som en vital bydelsklubb der barne- og ungdomsfotballen blomstrer. Når den nye kunstgressbanen åpner på Marienlyst senere i år, vil det nye anlegget stå som en bauta over hans årelange arbeid for klubben.

Som eneste ansatt i administrasjonen har Tor Røste Fossen i tillegg til å være daglig leder, også vaska dasser, vært vaktmester, sjelesørger og skyllebøtte når den uorganiserte treninga på Tørteberg har laget kluss for klubbens egne lag. Tor Røste Fossens nettverk og rykte fra den gang han var landslagstrener har gjort det mye lettere å være Frigg enn andre klubber på samme nivå.

Til dere som mener at norsk landslagsfotball starta med Drillo. Jeg minner dere om Bjørge Lilleliens berømte ord fra EM-kvaliken i 1981 på Ullevaal da Røste Fossen var trener: «Der blåser han! Der blåser han! Norge har slått England 2-1 i fotball! Vi er best i verden! Vi er best i verden! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England! England, kjempers fødeland Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana, vi har slått dem alle sammen, vi har slått dem alle sammen. Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, jeg har et budskap til deg midt under valgkampen, jeg har et budskap til deg: Vi har slått England ut av verdensmesterskapet i fotball. Maggie Thatcher, som de sier på ditt språk i boksebarene rundt Madison Square Garden i New York: Your boys took a hell of a beating! Your boys took a hell of a beating! Maggie Thatcher: Norge har slått England i fotball! Vi er best i verden!

Vi andre bøyer hodet i ærbødighet og sier i kor: Hurra for 2 x Tor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.