*Nettavisen* Nyheter.

Frigg skal bli mer stabile

Magnus Aadland er ny hovedtrener i Frigg.

Frigg tapte utrolig mange poeng etter to-målsledelse i fjor. I år skal de bli mer smartere.

MAJORSTUEN: – Vi var ikke stabile nok i fjor. I sju kamper ledet vi med to mål og uten at vi klarte å vinne. I år skal vi bli flinkere til å holde på ledelsen, sier trener Magnus Aadland.

Aadland mener at laget ikke var smarte nok når de hadde ledelsen i fjor.

– Vi skulle presse uansett hva resultatet var. Dermed blir du sliten når du skal jage hele tiden. Det kan være smartere å gi fra seg initiativet og heller satse på kontringer når vi er i den posisjonen, sier Aadland.

Tøff start

Frigg skal møte Raufoss (b), Aalesund 2 (h) og Bærum (b) de tre første kampene.

Aadland mener at Raufoss og Kristiansund er de to favorittene i avdelingen, og derfor blir lørdagens kamp i Raufoss en ren bonuskamp.

– Etter 7-8 kamper ser vi hvordan det ser ut. Tar vi poeng borte mot Raufoss får vi en meget god start, men det er ingen krise om vi taper. Vi skal selvsagt ikke legge oss, men mot Raufoss kan vi senke skuldrene siden vi har alt å vinne, sier Aadland.

Aadland mener at Frigg vil være med å utfordre de to store favorittene sammen med Brumunddal, Follo, Valdres og Bærum.

Og da er det viktig å ta poeng mot de antatt svakere lagene.

– I fjor tok vi flere poeng mot topplagene, enn de på nedre halvdel. For å være med i toppen må vi slå de som er antatt svakere enn oss.

– Og målet til Frigg denne sesongen?

– Topp tre er målet vårt. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter.

Fornøyd med stallen

Frigg har vært svært variable under vinterens treningskamper.

Men Magnus Aadland mener at laget er i ferd med å sette seg.

– Mange skader har preget oppkjøringen vår. Spillere har spilt på uvante plasser og det var først i 4-1 seieren mot «Kåffa» vi var fulltallig.

Frigg har fått inn 12 nye spillere, hvorav fire av de kommer fra konkurslaget Manglerud Star.

– Husk på at vi har gode og lojale spillere som har vært med hele veien opp med Frigg. De har tatt steg med laget og de vil vi ta vare på og gi noe tilbake til. Men nå har vi også forsterket laget og jeg er veldig fornøyd med stallen.

Han trekker frem Vetle Gulowsen som kom fra Valdres i vinter.

– Han er i grunn for god for et lag som har 1,1 millioner i budsjett. Vi har virkelig gjort et scoop med den signeringen og vi skal bygge laget rundt han.

Videre skryter han av Martin Vethe og Stig Haddal som kommer fra MS.

– Vethe er en dirigent på midtbanen som vi kommer til å få god nytte av denne sesongen. Haddal er også en kjempesignering som hadde vært fast på MS om de ikke hadde gått konkurs. Han har en scoring på en kamp for oss så langt, så jeg tror at vi kommer til å få mange scoringer fra våre midtbanespillere i år, avslutter Magnus Aadland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag