RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frigg-spiller med BBC til Sydpolen


FRIGG I SITT HJERTE: Niklas Norman viser stolt frem Frigg-drakta på sin vei til Sydpolen. Til venstre står programlederen fra BBC barne-tv Helen Skelton.
FRIGG I SITT HJERTE: Niklas Norman viser stolt frem Frigg-drakta på sin vei til Sydpolen. Til venstre står programlederen fra BBC barne-tv Helen Skelton. Foto: FOTO: Roland Winkler
Bandyspilleren Niklas Norman (30) nedla 800 km med ski, sykkel og kite på sin ferd til Sydpolen. Og klesplagget var selvsagt en Frigg-drakt!

FROGNER: Den engelske statskanalen BBC har laget en barne-tv-serie hvor to personer skulle komme seg til sydpolen ved hjelp av ski, sykkel og kite.

Derfor ble Niklas Norman fra Frogner leid inn for å bistå den engelske programlederen Helen Skelton på deres ekspedisjon til Sydpolen.

– Jeg hadde aldri vært der før, så jeg så på dette som en fin måte å komme seg til Sydpolen på, sier Niklas Norman.

Les også: Fjernet det amerikanske flagget

Utfordrende

På de 800 kilometerne brukte de to 18 dager. Konseptet var at de skulle gå på ski når det var løst underlag, sykle når det var hardt og bruke kite når det var vind.

– Selv om det ser ganske lett ut på TV når vi sykler, så var det ikke det. Mitt spesialfelt er kiting, så det var det som var den beste metoden, sier Norman, som forteller at BBC tok fra de kiteutstyret halvveis i ekspedisjonen.

– BBC skulle lage spennende barne-tv og vi lå an til å gjennomføre hele turen på 11-12 dager. Siden det var 100-årsjubileum for Scott sin ekspedisjon, så hadde de sett for seg en hardere tur. Derfor fjernet de kite-utstyret og det ble et skikkelig blodslit mot slutten, sier Norman.

Og verst gikk det utover programlederen Helen Skelton som pådro seg senehinnebetennelse og kuldeastma.

– Men vi fikk igjen kitene de tre siste dagene og derfra og inn gikk det greit, forteller Norman.

Les også: Fjernet det amerikanske flagget

Feiret jul og nyttårsaften

Norman fikk også oppleve en meget spesiell julaften og nyttårsaften i fjor. Den ble tilbrakt i et telt på Antarktis.

– Det var sol hele døgnet, så jeg var ikke i julestemning. Men det ble uansett feiret med midnattssol og god stemning, sier Norman.

– Hva savnet du mest med Oslo under turen?

– Jeg savnet alt byen har å by på. Alle aktivitetstilbudene blir fort så mye mer attraktivt når man er på Antarktis. Og velferd som rennende vann er noe jeg setter mer pris på nå, ler han.

Reklamerte for Frigg

Under store deler av turen brukte Niklas Norman bandydrakten til klubben han spiller for.

– Gutta på laget mente jeg burde ha med bandykølle og Frigg-drakt på turen. Kølla måtte jeg legge igjen hjemme, men drakta var nyttig å ha når jeg syklet. Så drakta blir vist en god del under programmet, sier Norman.

Niklas Norman har vært aktiv fotballspiller, orienteringsløper, langrennsløper og bandyspiller. Og Frigg har betydd mye de senere årene.

– Frigg er en kul sentrumsklubb. I fem år har vi vært det desidert dårligste bandylaget i Norge og har havnet sist i den laveste divisjonen mange ganger. Derfor var det artig å reklamere for verdens dårligste bandyklubb på sydpolen, ler han.

Men dette er nå historie. For da Norman var på sydpolen, rykket laget opp til 2.divisjon.

– Det var artig at de hadde rykket opp i løpet av turen min, sier Niklas Norman.

Les også hva BBC skriver

Se Helen Skeltons dagbok her

The Telegraph fulgte ekspedisjonen

Extreme World Races fulgte duoen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere