Gå til sidens hovedinnhold

Friggsnakk på Perrongen

Mens vi venter på at vårens vakreste eventyr; Friggs vårkøpp, skal fylle Friggbrakka på Tørteberg med fotballknotter og Frigg er digg-jubelrop, har Friggfolket søkt midlertidig eksil på sportpøbben Perrongen på perrongen ved Majorstua T-banestasjon. Akkurat som Vålerenga har sitt Bohemen og Lyn har sitt garden party i hagen til Preben på Berg, har Friggfolket sitt andre hjem på Perrongen.

Først gang vi møtte hverandre før jul var vi 8 støkker. Neste gang etter jul var vi 23. Når vi møtes i dag torsdag skal vi fylle hele brakka. Alt annet er jug. Jeg velger meg april, sa Bjørnstjerne Bjørnson. For Frigg er også april den viktigste måneden. I april har vi årsmøtet, første køppkamp, Friggs vårkøpp for aldersbestemte lag og serieåpning mot Ullern mandag 21.4. På papiret er Ullern det eneste laget som kan hindre oss i walkover og lage hakkebøff av motstanderne. I hodet mitt er vi allerede i 2.divisjon og har fløtta hjemmekampene våre til Bislett. Ja da, som den gamle mannen i Ronja Røverdatter sier: Berätta skal man gjøra på hemvägan. Kamper skal spilles først og alt der, men hele Oslo skriker etter at indrefileten deres, Oslos eneste bylag, skal våkne av sin Tornerosesøvn.

På Perrongen nå torsdag kan alle med hjertet sitt i Frigg være med på å forme klubbens framtid. Her sitter A-lagstrener Vikan som i hjertet sitt fremdeles er østkantgutt, styremedlem, juniortrener og kontinuitetsbærer Kjell A. Moe som klarer det pedagogiske kunststykket å formidle til skeptiske foreldre at det ikke er noen motsetning mellom å være både bredde- og eliteklubb. Her treffer du også sjefen for Friggløvene Bolek Gleichgewicht og hans bror Piotr som du garantert hører hvis du noen gang er på en Friggkamp. Er du heldig kan du også snakke med daglig leder Tor Røste Fossen om da han leda landslaget og Frigg-gutten Vidar Davidsen skåra mot Italia.

På Perrongen kan du juge, fortelle skrøner og være med på å lage nye Frigghistorier. Vil du værra med er det bare å henge på: Friggtoget går fra Perrongen i kveld klokka 20.00

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker