RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frihet og kvalitet i hjemmet

Høyre gikk til valg på kvalitet i omsorgen og jobber målrettet for å nå målet både lokalt og nasjonalt. Jeg tror mange deler ambisjonen om at det skal være mulig for eldre å bo i eget hjem så lenge det er mulig. Det forutsetter imidlertid at vi har en hjemmetjeneste som gjør det mulig.

St. Hanshaugen bydel har som resten av Oslo innført fritt brukervalg i hjemmetjenesten, og statistikken viser at stadig flere benytter seg av denne muligheten. De som ikke vil velge vil alltid få tildelt bistand fra bydelen, men kan når som helst bytte. I løpet av 2008 er målet å utvide ordningen til også å omfatte hjemmesykepleie. Dette er god Høyrepolitikk. Det handler om å sette brukeren i sentrum, og å gi mulighet til å bestemme mest mulig over eget liv.

En effekt av å innføre slik valgfrihet er at det skaper konkurranse mellom private og offentlige aktører. Høyer mener det er bra fordi det bidrar til å skjerpe innsatsen. Nå kan det se ut til at også venstresiden omsider deler denne erkjennelsen.

I desembermøtet vedtok et enstemmig bydelsutvalg økononomiplanen for kommende fireårs-periode. I det styringsdokumentet sier vi blant annet: "Konkurransen fra private aktører innen hjemmetjenesten vil gjøre det helt nødvendig at bydelens eget tjenesteapparat greier å tilpasse seg en effektiv drift med et godt tilbud til brukerne." Dette ytret ingen seg mot, heller ikke påfølgende presisering om at det vil bli innført valgfrihet i hjemmesykepleien i løpet av 2008.

Gjennom prinsippvedtak har bystyret sikret retten til fritt brukervalg i både hjemmetjenesten og hjemmesykepleien. Det er gledelig at bydel St. Hanshaugen lojalt følger opp dette vedtaket. Det er i tråd med ønskene til det borgerlige flertallet både i bystyret og blant St. Hanshaugens velgere.

Høyre holder valgløftene om kvalitet i omsorgen; også når det gjelder hjelp i hjemmet. I bydel St Hanshaugen fortsetter valgfriheten i hjemmetjenesten, og utvides i 2008 til også å gjelde hjemmesykepleie. Til beste for brukerne.Rune Aale-Hansen, (H)

gruppeleder St. Hanshaugen bydelsutvalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere