RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friidrettsfest på Hemingbanen


AUTOGRAF: Langrennsstjerna Astrid Uhrenholdt Jacobsen var populær blant barna
AUTOGRAF: Langrennsstjerna Astrid Uhrenholdt Jacobsen var populær blant barna Foto: Torkel Nohr Fjørtoft
Heming idrettslag inviterte søndag til storstilt åpning av et nytt friidrettsanlegg på Hemingbanen, og arrangerte i samme slengen banens første klubbmesterskap.

HEMINGBANEN: -– Det ser veldig bra ut her, det nye anlegget vil være veldig synlig for alle som tar t-banen som går rundt banen her, smiler Einar Eide-Fredriksen, daglig leder i Heming IL.Det nyåpnede anlegget består av en hylle med løpebane for 60-meter, sandgrop for lengehopp og tresteg og utstyr til både høydehopp og kulestøt.

Åpningsfest

I tillegg til klubbmesterskap for de yngste i idrettslaget var det på åpningsdagen stelt i stand et aldri så lite idrettsshow med prominente Heming-medlemmer.

Blant dem var langrennsløper og verdensmester Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som sprang 60-meter mot blant andre tidligere alpinist og OL-gullvinner Halldor Skard.

– Det er utrolig viktig for både barn og foreldre å ha et godt tilbud for fysisk aktivitet i nærområdet. Det er paradoksalt at barn og unge må kjøres langt for å kunne trene og drive med den aktiviteten de vil, sier Jacobsen.

Langrennsstjerna er godt kjent med Hemingbanen og området rundt, og ser positivt på utviklingen av anlegget.

– Jeg bruker dette området ofte, og vokste opp med den gamle Heminghallen. I dag ser det helt annerledes ut, og jeg tror vi kommer til å se mye aktivitet her fremover. Det er flott for barn som driver med idrett når så mange tilbud samles på et såpass lite område.

Ikke ferdig ennå

Friidrettshylla er langt fra det eneste nye tilskuddet til Heming-anlegget. Det kom nylig en ny kunstgressfotballbane, og en hinderløype i skogområdet rundt og en park med diverse apparater er snart klare for åpning.

-– Jeg føler meg mer som en anleggsarbeider enn en daglig leder i et idrettslag for tida, men for et fleridrettslag er det viktig med et bredt tilbud for både de yngste barna og de som er litt eldre. Jeg er spent på interessen rundt de nye tilbudene, men det er flere skoler og barnehager i området som bruker Hemingbanen, så det blir helt sikkert mye aktivitet, sier Eide-Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere